Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Βελκουλέσκου: Μεταρρυθμίσεις και χρέος πηγαίνουν «πακέτο»

Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων είναι και τα μέτρα που νομοθετήθηκαν για τις συντάξεις, επισήμανε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, σημειώνοντας ότι το συνταξιοδοτικό έλλειμμα είναι τέσσερις φορές υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Από το βήμα συνεδρίου του Economist χαρακτήρισε καίριας σημασίας τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η δημοσιονομική πολιτική βασίστηκε σε πολύ υψηλούς φόρους.

 
Εκτίμησε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται πλέον είναι πιο αναπτυξιακά φιλικές και δημιουργείται ο χώρος για μείωση των φόρων και αύξηση της κοινωνικής υποστήριξης.
Σε ό,τι αφορά το χρέος εμφανίστηκε βέβαιη ότι ακόμη και με την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα δεν μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευτεί να προβούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί επιτυχώς» υπενθύμισε και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε ακόμη εκεί και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συμφωνήσουμε στη βιωσιμότητα του χρέους. Έχουμε συμφωνία επί της αρχής, που δεδομένων των συνθηκών είναι ένα σημαντικό βήμα».
«Η λύση για το χρέος πρέπει να βασιστεί σε ρεαλιστικές παραδοχές. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να "τρέξει" πλεονάσματα άνω του 1,5% μεσομακροπρόθεσμα και να επιτύχει ανάπτυξη άνω του 1%» επανέλαβε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com