Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Τι εξετάζεται για το χάος με τα ανασφάλιστα ΙΧ

Δυο σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών για την αντιμετώπιση του χάους που έχει προκύψει με την περιβόητη διασταύρωση για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Χθες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις των συναρμόδιων υπηρεσιών και σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, Ε. Τσακαλώτο και Χ. Σπίρτζη αντίστοιχα.
Το πρώτο σενάριο που δεν είναι όμως και το επικρατέστερο προβλέπει ότι θα δοθεί μια γενική άφεση αμαρτιών σε όλους όσους έλαβαν το μήνυμα για το ανασφάλιστο όχημά τους, που σημαίνει ότι θα πάει πίσω έως και έξι μήνες η προθεσμία για την πληρωμή του παραβόλου των 250 ευρώ και την ασφάλιση του ΙΧ. Στο μεσοδιάστημα τα συναρμόδια υπουργεία θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των αρχείων οχημάτων που έδειξαν ως ανασφάλιστα οχήματα που έχουν αποσυρθεί, έχουν κλαπεί ή έχουν ακινητοποιηθεί με κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας.
Το δεύτερο σενάριο, που είναι και το επικρατέστερο, προβλέπει ότι η δίμηνη προθεσμία για την πληρωμή παραβόλων και την ασφάλιση των ΙΧ θα τρέξει κανονικά αλλά στο μεταξύ θα γίνει νέα διασταύρωση μετά από διόρθωση των αρχείων (π.χ. των κλεμμένων ΙΧ της Ελληνικής Αστυνομίας).

Υπενθυμίζεται ότι με τη διασταύρωση που έγινε περίπου 1,1 εκατ. οχήματα χαρακτηρίστηκαν ως ανασφάλιστα και οι ιδιοκτήτες τους κλήθηκαν εντός διμήνου να τα ασφαλίσουν και να καταβάλλουν και πρόστιμο 250 ευρώ. Ωστόσο, μέσα σε αυτά ένας πολύ μεγάλος αριθμός είναι απλώς οχήματα που δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία και οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να τρέξουν σε υπηρεσίες προκειμένου να σβήσουν το πρόστιμο και να αποδείξου ότι δεν είναι… ελέφαντες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com