Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα όσοι παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Δεν θα έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα όσοι δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι η σχετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο.
Σε ραδιοφωνική της παρέμβαση (Ρ/Σ 24/7), ανακοίνωσε παράλληλα ότι το υπουργείο σχεδιάζει ρύθμιση για την εγκλωβισμένη εργασία, δηλαδή για όσους εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται.
Σύμφωνα με την Ε. Αχτσιόγλου, το πρόγραμμα θα προβλέπει οικονομική ενίσχυση αυτών των ανθρώπων, αλλά και βοήθεια για μετάβαση σε άλλη εργασία. Η υπουργός είπε ότι πρόκειται για περίπου 46.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους και ότι θα αξιοποιηθούν 100 εκατ. ευρω από το ΕΣΠΑ.
Για τα μπλοκάκια είπε ότι φαίνεται η εξαρτημένη εργασία, ενώ με ελέγχους και κίνητρα οι εργοδότες θα προτιμούν την πρόσληψη αντί για μπλοκάκια.
Γνωστοποίησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν 4.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές και πως θα ενισχυθεί το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών.
Όσον αφορά τις υπερωρίες, είπε ότι σύντομα οι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ηλεκτρονικά τις υπερωρίες. Για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τόνισε ότι ωφελούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μακροχρόνια άνεργοι αλλά και οι δήμοι.

Η Ε. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η ανεργία βρίσκεται σε καθοδική τροχιά και πως αυξάνονται τα ποσοστά της σχέσης πλήρους απασχόλησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση επέμεινε και πέτυχε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τον Αύγουστο του '18 για να ανέβουν οι μισθοί.
Για τον ΕΦΚΑ είπε ότι έχει πλεόνασμα στο πεντάμηνο, καθώς αυξήθηκε η εισπραξιμότητα.
Για τις επικουρικές συντάξεις και συγκεκριμένα για την κριτική από τη ΝΔ ότι κάποιες ανακόπτονται, είπε ότι το επιχείρημα της ΝΔ είναι αναληθές.
Όπως είπε, το ΙΚΑ έβγαλε συντάξεις και διατάξεις που έχουν καταργηθεί και με εγκύκλιό του το υπουργείο ζήτησε νέο υπολογισμό με βάση τα νέα δεδομένα.
"Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ανακοπή" πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στο πρόσφατο Eurogroup είπε ότι είναι πολύ σημαντική η απόφαση που έλαβε γιατί έδωσε μήνυμα για ανάκαμψη της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι με την ενσωμάτωση της γαλλικής πρότασης δημιουργείται ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός για την ελάφρυνση του χρέους.
Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είχε συμφωνήσει πλεονάσματα 4% έως το 20130 ενώ η κυβέρνηση συμφώνησε 3,5% έως το '22, ενώ, τέλος, σημείωσε ότι τα μέτρα από το '19 και μετά θα έχουν μηδενικό αντίκτυπο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com