Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Γ. Μπουτάρης: Νταηλίκι το ΠΑΜΕ; Νταηλίκι κι εγώ, δεν κάνω πίσω για τα σκουπίδια

Αποφασισμένος να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες για τρεις ημέρες εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια και τους συμβασιούχους του ΠΑΜΕ. Νταηλίκι το ΠΑΜΕ; Νταηλίκι κι εγώ. Δεν κάνω πίσω».
Υποστήριξε ότι το ΚΚΕ προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του και τόνισε ότι «αν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι θέλουν να είναι σοβαροί και να μην βγουν ιδιώτες στους δρόμους, να βγουν οι ίδιοι να καθαρίσουν».


Μιλώντας στον Flash 96 διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση. Σημείωσε πάντως ότι χρειάζεται ένα μικτό σύστημα, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Διαβεβαίωσε πως οι ιδιώτες που θα επιλεγούν θα αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, λέγοντας πως θα ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας εάν οι συνδικαλιστές αποκλείσουν τη χωματερή.
Κατήγγειλε και όλες τις κυβερνήσεις που είχαν εφεύρει το σύστημα με τις οκτάμηνες συμβάσεις, λέγοντας πώς οι δήμοι ουσιαστικά έχουν γίνει σάκοι του μποξ ανάμεσα σε κεντρική εξουσία και συνδικαλιστές.
«Δεν θέλετε έτσι; Θα πάω κι εγώ κόντρα», ξεκαθάρισε ο κ. Μπουτάρης. Αναφορικά με την πρόταση Σκουρλέτη, εκτίμησε ότι η εφαρμογή της απαιτεί αρκετό καιρό, και η πόλη δεν μπορεί να περιμένει.
Γ. Μπουτάρης: Τρεις προσφορές για την αποκομιδή
Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχουν κατατεθεί τρεις προσφορές από ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων τις οποίες θα εξετάσει σε έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ο καθαρισμός της πόλης.
«Η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπουν ιδιώτες. Η ανάθεση λέει ότι θα δουλέψουν επί 24ωρου βάσεως για να καθαρίσει η πόλη σε τρεις μέρες. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση γιατί είναι μία έκτακτη ανάγκη που δεν την καλύπτουν οι εργαζόμενοι» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com