Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Οι προτάσεις της κυβέρνησης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τις νέες προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι οποίες αναμένεται να ενσωματωθούν άμεσα στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Στη σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζεται πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ η συζήτηση χαρακτηρίζεται ως "εποικοδομητική".
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητηθούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των δήμων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων.
Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν άμεσα στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.
2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.
3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.
4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com