Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ποινική δίωξη για τη σύμβαση σχετικά με τα ελικόπτερα Σινούκ

Ποινική δίωξη για τη σύμβαση που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου για τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ ασκήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη .
 Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα.
Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτοί είναι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, Θωμάς  Λιακουνάκος (πρώην πρόεδρος SΟΝΑΚ) και Ηλίας Αρκουμανέας (πρώην διευθύνων σύμβουλος SΟΝΑΚ). Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com