Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τηλεσκόπια θα στηθούν στο δημαρχείο Πυλαίας - Χορτιάτη

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων με ομιλίες, προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο αλλά και με τηλεσκόπια που θα στηθούν στον χώρο για μια «ματιά» στο διάστημα!
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» την Πέμπτη, 1 Ιουνίου στις 19.30 και τιτλοφορείται «Κατασκευάζοντας τον μηχανισμό των Αντικυθήρων με αρχαία Ελληνικά εργαλεία». Σε αυτήν θα γίνει η παρουσίαση του μηχανισμού των Αντικυθήρων που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας. 


Την παρουσίαση του θέματος θα κάνει ο Αριστείδης Βούλγαρης, μέλος της ομάδας «The Functional Reconstruction of Antikythera Mechanism Project», ο οποίος και κατασκεύασε δύο λειτουργικά πιστά αντίγραφα του μηχανισμού αφού πρώτα μελέτησε και επεξεργάστηκε ένα μεγάλο αριθμό τομογραφιών ακτίνων-Χ του αρχαίου πρωτοτύπου.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση ενός πιστού αντιγράφου του μηχανισμού, καθώς και εξαρτημάτων του, ενώ θα υπάρχει και σχετική προβολή φωτογραφικού υλικού και video. Στo δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί η παρατήρηση του ουρανού και της Σελήνης. Μάλιστα για τις ανάγκες της εκδήλωσης στο πάρκινγκ του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη θα τοποθετηθούν τηλεσκόπια προκειμένου να βοηθήσουν το κοινό στην ενατένιση του ουρανού, ενώ θα μοιραστούν και ειδικοί χάρτες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com