Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στις διακοπές του Αυγούστου

Βροχή εκκαθαριστικών έρχεται μέσα στις διακοπές του καλοκαιριού για τους φορολογούμενους, μεταξύ των οποίων και ο φόρος Ακίνητης Περιουσίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία του Τύπου" μέσα στον Ιούλιο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων -κοντά στα 1,3-1,5 δισ. ευρώ -και να ξεκαθαρίζουν την υπόθεση με τα ανασφάλιστα ΙΧ. Και τον Αύγουστο θα σημάνει και πάλι η ώρα του ΕΝΦΙΑ!


Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από το φθινόπωρο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό , ότι τουλάχιστον οι φτωχότεροι των ιδιοκτητών θα έχουν κάποια ελάφρυνση (σ.σ σχετική εξαγγελία είχε γίνει στη ΔΕΘ), ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι, τελικά, ίδιος και απαράλλακτος με τον αντίστοιχο του 2016.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στο Taxis μέσα στον Αύγουστο -θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει η ανάρτηση νωρίτερα, λόγω φόρτου εργασίας της αρμόδιας Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΔΑΕ-, κάτι που σημαίνει ότι οφόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 4-5 μηνιαίες δόσεις.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα:
Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και ο περσινός και το μόνο το οποίο θα εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στην περιουσιακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (αγορές,πωλήσεις , γονικές παροχές, κληρονομιές κ.λ.π)
Δεν θα επιβληθεί συμπληρωματικός στα αγροτεμάχια , κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες γης θα απαλλαγούν και φέτος από επιβαρύνσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ.
Θα εξεταστεί την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ έως και τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν ταυτόχρονα και ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τέλη κυκλοφορίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com