Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Π. Σκουρλέτης: Νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους καθαριότητας

Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των συμβασιούχων καθαριότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ Βαθμού φέρνει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μετά από σύσκεψη για το ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής.


Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.
Σε ό,τι αφορά τους τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν με συμβάσεις στην καθαριότητα, είπε πως θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού.
«​Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι -με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε- θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.
«Νομίζουμε ότι μετά από τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις», τόνισε επίσης, καλώντας την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, να συμβάλουν έτσι ώστε πολύ γρήγορα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com