Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ορχάν Οσμάν & Φώτης Θεοδωρίδης Ο «δεξιοτέχνης των εγχόρδων» & «η ψυχή του ΞΕΦΩΤΟΥ»

Μαζί, την Παρασκευή 2 Ιουνίου Στην πιο «ενωτική» σκηνή της πόλης


Η μουσική μας ενώνει, το τραγούδι μας φέρνει κοντά και το ΞΕΦΩΤΟ το αποδεικνύει με κάθε μουσική παράσταση, κάθε λαϊκή βραδιά, κάθε έντεχνη εκδήλωση.  Αυτή τη φορά, Μεσόγειος και Βαλκάνια προσεγγίζουν,  σ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα που μας κάνει όλους, μια παρέα. 
 

Παρασκευή 2 Ιουνίου στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), ο δεξιοτέχνης των εγχόρδων και του μπουζουκιού Ορχάν Οσμάν & ο Φώτης Θεοδωρίδης, ο ερμηνευτής και «ψυχή του ΞΕΦΩΤΟΥ», δίνουν το σύνθημα για μία μουσική παράσταση που ενώνει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό κι έθνικ-fusion προσανατολισμό.

Ο Ορχάν Οσμάν, επιστρατεύει το μπουζούκι του και με τη γνωστή του μαεστρία, δίνει το δικό του, ιδιαίτερα προσωπικό δεξιοτεχνικό και ενορχηστρωτικό ύφος. Τραγούδια της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, σε συνδυασμό με τις δικές του περίτεχνες συνθέσεις αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα πρόγραμμα που μετατρέπει την Παρασκευή μας σε πολυπολιτισμική μουσική συνάντηση Ανατολής και Δύσης.

Μαζί τους στη σκηνή, οι μουσικοί: Σάκης Κοντονικόλας πιάνο, Δημήτρης Γουμπερίτσης Κοντραμπάσο, Χριστόδουλος Πουλιούδης Κιθάρα και Βασιλική Κανελλιάδου κιθάρα.

Ορχάν Οσμάν, πολίτης και…μουσικός του κόσμου
Το πανελλήνιο γνώρισε τον Ορχάν Οσμάν πέρυσι, μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων όταν έπαιξε μπουζούκι για τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη. Ωστόσο είχε προηγηθεί μεγάλη μουσική διαδρομή στην Τουρκία.
Ο πολίτης του κόσμου Ορχάν Οσμάν, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στη Γερμανία με καταγωγή ωστόσο από την Κομοτηνή. Η καριέρα του πάντως ξεκίνησε από την Τουρκία για να προχωρήσει στη συνέχεια σε σημαντικές συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο. Υποψήφιος για Grammy, γνωστός στην Τουρκία ως συνθέτης και ενορχηστρωτής, με πάνω από 200 συνθέσεις - έχει επενδύσει με τη μουσική του πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές - ενώ μέσω του μουσικού τηλεοπτικού προγράμματος «Dunyanin Turkusu» που παρουσίασε στο κρατικό κανάλι TRT, κατάφερε να συνδέσει το μπουζούκι με πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής, με λάτιν, τζαζ και βουλγάρικα στοιχεία, κάνοντας τους Τούρκους να λατρέψουν αυτό το όργανο.
Και νέα δισκογραφία
Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Ορχάν Οσμάν έχει συνεργαστεί με σπουδαίους τζαζίστες όπως οι: Dawe Weckl, Tom Kenndey, Kai Eckhartd, Christopher Robinson, Trilok Gurtu, Eric Truffaz, Dominiqe De Piazza, Mor Karbasi, Amsterdam Klasmer Band,Ahmet Misirli, Goksel Baktagir, Husnu Senlendirici, Horacio Hernandez κ.α.
Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με τον Φώτη Θεοδωρίδη και το Ξέφωτο. Μαζί, εκτός από τη βραδιά της Παρασκευής, ετοιμάζουν δισκογραφική συνεργασία με δικά τους τραγούδια.


Παρασκευή 2 Ιουνίου,
Ορχάν Οσμάν-Φώτης Θεοδωρίδης
ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!


Ώρα έναρξης: 22.3Ο,

Τιμή α’ ποτού 10€                                                                              Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Τιμή β’ ποτού 8€                                                                                 Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα

Κρατήσεις: 6931091534 & 2314015911                                                                    
 
website counter
friend finderplentyoffish.com