Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ. με φόντο την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Εξάρχεια και Κολωνάκι την Πέμπτη

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Εξάρχεια και Κολωνάκι την Πέμπτη.
Για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προγραμμάτιζε συγκέντρωση στα Εξάρχεια, με την ΠΟΑΣΥ πάντως να σημειώνει πως θα υπακούσει στην εντολή απαγόρευσης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επιδίωξη της να ξεκινήσει ένας διάλογος θα επιτευχθεί «αν όχι αύριο, λίγο αργότερα».
Αντισυγκεντρώσεις στο Κολωνάκι προγραμμάτιζαν από την πλευρά τους ομάδες αντιεξουσιαστών.


Ν.Δ.: Ο Ν. Τόσκας θα έπρεπε να παραιτηθεί - Επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο
Σε ανακοίνωσή της λίγο μετά από τη γνωστοποίηση της απαγόρευσης, η Ν.Δ. έκανε λόγο για επιβεβαίωση «με τον πλέον επίσημο τρόπο» ότι τα Εξάρχεια «αποτελούν άβατο», ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας «αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί».
«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο», τόνισε στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.
Επεσήμανε επίσης ότι η απόφαση «είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού».
Η Πειραιώς σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. «Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους», πρόσθεσε η Ν.Δ. και συμπλήρωσε: «Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης».
Κατά τη Ν.Δ. «ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής της προβοκάτσιας
Ως εμπνευστή και διοργανωτή της προβοκάτσιας κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το αίτημα για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
«Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής,  ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να  μη μιλήσουμε για την  παραπομπή  σε «άλλες εποχές»,   όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Κομουνδούρου έκανε λόγο για δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης και σημείωσε ότι «ο καιροσκοπισμός και  τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν».
Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η Ν.Δ. υποθάλπει τεχνητές κρίσεις
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη, εξαπέλυσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.
«Η Ν.Δ. θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ν.Δ.: Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική
Το αίτημά της για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα επανέλαβε εν συνεχεία η Νέα Δημοκρατία, ενώ υποστήριξε ότι «μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική», δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» ανακοινώσεων.
 «Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί» ανέφερε η Ν.Δ. στη νεότερη ανακοίνωσή της.
Υπ. Προστασίας Πολίτη: Το ψέμα της Ν.Δ. έχει κοντά ποδάρια
Συνεχίζοντας την κόντρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «πρέπει επιτελούς η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια. Έφτασαν στο έσχατο σημείο της πολιτικής υποκρισίας σερνόμενοι από ακροδεξιές αντιλήψεις αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Προστασία του Πολίτη στην Ν.Δ.».
«Οι ένστολοι ασχολούνται με τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο τρόπο και δεν τους ακούν. Το ψέμα της Ν.Δ. έχει κοντά ποδάρια. Έχουν παραιτηθεί από την κοινή λογική» αναφέρεται στην απάντηση».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com