Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Σάλος με τις συνομιλίες Καμμένου - ισοβίτη

Συγκεκριμένα, τόσο ο  βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και ο ομόλογος του, του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καταλογίζουν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας «απαράδεκτη» και «αντιθεσμική» παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
«Ανακύπτει σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα σύμφωνα με συντέντευξη του εν λόγω ισοβίτη τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου κάνει λόγο για «αντιθεσμικές παρεμβάσεις που προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης» και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει εάν η επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο ήταν άμεση ή έμμεση και κατά πόσο ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής. Μάλιστα, ο ίδιος κατά τη διάρκεια συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο κ. Κοντονή υπογράμμισε: «Βλέπουμε και ακούμε να υπάρχουν βορβορώδεις αποκαλύψεις ή πληροφορίες για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και της δικαιοσύνης. Ελπίζω να τα διαψεύσετε όλα γιατί ή υπάρχει ίχνος αλήθειας και θα πρέπει να παρέμβετε όχι με χειρουργικό αλλά με απόλυτο τρόπο ή δεν ισχύουν και πρέπει να τα διαψεύσετε απόλυτα. Γιατί κάτι μεσοβέζικο δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των Θεσμών και της Δικαιοσύνης».

Η απάντηση του κ. Κοντονή

Ασπίδα προστασίας ύψωσε ο Σταύρος Κοντονής στον Πάνο Καμμένο για την συνομιλία του με τον καταδικασμένο για διακίνηση ηρωίνης ισοβίτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής μίλησε για «οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού μέσω των φιλικών προς σε αυτά ΜΜΕ», ενώ υπαινίχθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη συνομιλίας και μάλιστα είπε ότι δεν είναι παράνομη. Σημείωσε, δε, ότι όταν έμαθε από τον Π. Καμμένο την πληροφορία τότε έδωσε αμέσως εντολή στην εισαγγελέα να την διασταυρώσει.

«Η διαδικασία κινήθηκε στα πλαίσια της δικονομίας. Πρόκειται για υπόθεση 2,1 τόνων ηρωίνης. Αυτό δεν θα μείνει έτσι», τόνισε ο Σ. Κοντονής και κάλεσε τους εκδότες να υπογράφουν «μερικά ανυπόγραφα άρθρα». «Μετά από έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν το οποίο βρίσκεται όλο από μια πλευρά. Δεν θα δεχθούμε το αποπροσανατολισμό, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της δικαιοσύνης, ούτε της κοινωνίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Λίγο νωρίτερα, εγκάλεσε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν παρατήρησε ανάλογο ενδιαφέρον όταν άρχιζαν ένας ένας οι μάρτυρες να εξαφανίζονται. «Ο ίδιος τύπος που σήμερα ασχολείται με ήσσονος σημασίας παρατυπίες σωφρονιστικής φύσης, να ασχολείται με τον ίδιο τρόπο με την συνέντευξη που έδωσε ισοβίτης στην οποία παρέχει και ρητή συναίνεση για δημοσιοποιήση», υπογράμμισε ο, τέλος, ο κ. Κοντονής.

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση των απίστευτων συνομιλιών όπως δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Unfollow:








 
website counter
friend finderplentyoffish.com