Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Με συνοπτικές διαδικασίες τα συναινετικά διαζύγια

Με συνοπτικές διαδικασίες θα εκδίδονται πλέον τα συναινετικά διαζύγια από τους συμβολαιογράφους παρουσία δικηγόρων, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ανάρτησε σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Έτσι, οι πρώην σύζυγοι θα ρυθμίζουν με κοινή συμφωνία (συμβολαιογραφική πράξη) τα θέματα διατροφής, γονικής μέριμνας των παιδιών, κ.λπ.

 
Τα άρθρα 22 και 28 του νομοσχεδίου  προβλέπουν ότι  ο συμβολαιογράφος θα συντάσσει πράξη με την οποία θα βεβαιώνει τη λύση του γάμου (συναινετικά διαζύγια) και θα επικυρώνει τις συμφωνίες των συζύγων.
Τη συμβολαιογραφική πράξη θα υπογράφουν οι σύζυγοι και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους ή μόνο οι τελευταίοι.
Ακόμη, προβλέπεται ότι  όποιος παραβιάσει το συμφωνητικό στον τομέα της διατροφής  τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους, ενώ  αν παραβιάσει τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί για  την επικοινωνία των ανήλικων τέκνων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Παράλληλα, με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι όποιος μεθυσμένος οδηγός προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα θα του αφαιρείται επί τόπου η άδεια ικανότητας οδηγού για διάστημα πέντε ετών, ενώ αυξάνονται οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης.
Στο άρθρο 42 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, Α΄ 57), όπως ισχύει, προστίθεται παρ. 12 ως εξής:
«Κατά της παραπάνω απόφασης της αστυνομικής αρχής, ο οδηγός έχει δικαίωμα να προσφύγει ενώπιον του Εισαγγελέα για την ακύρωση της πράξης αφαίρεσης ή τη μείωση του χρόνου αφαίρεσης… Αν ο ίδιος οδηγός μετά την παρέλευση της πενταετίας ή του χρόνου που ορίσει το ποινικό δικαστήριο καταληφθεί να οδηγεί και πάλι υπό την επήρεια οινοπνεύματος αφαιρείται επί τόπου και δια βίου η άδεια ικανότητας οδηγού».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com