Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση Σταϊκούρα-Τσακαλώτου για τους μισθούς σε ΤΧΣ-Υπερταμείο

Με εντονότατη κόντρα και βαρύτατους χαρακτηρισμούς μεταξύ του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για τους μισθούς σε ΤΧΣ και Υπερταμείο ξεκίνησε η διαδικασία της ακρόασης της νέας Διευθύνουσας συμβούλου του υπερταμείου Ουρανίας Αικαταρινάρη. 


Κι ενώ ο κ. Σταϊκούρας υπέβαλλε τα ερωτήματά του προς τη νέα ηγεσία του υπερταμείου στο οποίο περνούν περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου για 99 χρόνια, όταν έφτασε στο τελευταίο περί μισθών ο ΥΠΟΙΚ αντέδρασε έντονα. Όπως είπε ο κ. Σταικούρας οι μισθοί στο ΤΧΣ ανέρχονται σε 270.000 ευρώ και απέδωσε ευθύνη γι αυτό στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
"Με νοιάζει κύριε Σταικούρα ότι δεν έχετε διαβάσει το νόμο, αλλά ότι λέτε ψέματα συνειδητά ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών βγαίνουν οι μισθοί. Βάλτε κάποιο βοηθό σας να σας πει με ποια κριτήρια βγαίνουν οι μισθοί, με ποιες εταιρίες, δείχνετε άγνοια και θέλετε να εξαπατήσετε, είστε απαράδεκτος, Οι δικοί μου σύμβουλοι είναι εδώ να σας πουν ποιος αποφασίζει για τους μισθούς".
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα και επικράτησε πανδαιμόνιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Μάκη Μπαλαούρα να προσπαθεί να επιβάλει ησυχία και τους βουλευτές της ΝΔ Γ. Τραγάκη και Γ. Βλάχο να διαμαρτύρονται προς την πλευρά του ΥΠΟΙΚ.
"Εσείς έχετε κατοχυρώσει τον ρόλο για τα ψέματα και την αξιοπιστία  με τόσα που έχετε πει, δεν σας μίλησα ποτέ στον ενικό, σέβομαι τον ρόλο σας" πέρασε στην αντεπίθεση ο κ. Σταικούρας.
"Επί της ουσίας τώρα, πείτε μας ποιες είναι οι απολαβές του ΤΧΣ. Πόσες είναι; Γιατί ο νόμος λέει ‘με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού’. Εχω καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση και δεν απαντήσατε. Απαιτώ μια απάντηση. Γιατί οι αποδοχές Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ είναι 270.000, δηλαδή 55.000 παραπάνω. Ο κ. Βαρουφάκης τις είχε κατεβάσει στις 140.000, άρα θα μπορούσατε να μην τις δεχτείτε".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com