Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Citi: H τολμηρή απάντηση Draghi προς την Ελλάδα για το QE

Στην επιστολή Draghi και τις δηλώσεις του για το QE και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναφέρεται η Citigroup σε σημείωμα προς τους πελάτες της.
Ο Draghi τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν είναι σε θέση να διεξάγει ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και ότι η ένταξη στο QE είναι απίθανη βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η Citi. Όπως επεσήμανε, το προσωπικό της κεντρικής τράπεζας δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ολοκληρώσει μια πλήρη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους (DSA), ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ήταν "ένα πρώτο βήμα", αλλά ότι το επίπεδο λεπτομέρειας για τα μέτρα του χρέους "εξακολουθεί να είναι ανεπαρκές για να αξιολογηθεί σωστά τόσο την ποσοτική τους επίδραση όσο και το χρονοδιάγραμμα των επιπτώσεών τους στη δυναμική του ελληνικού χρέους σε διάφορα σενάρια ".

Όσον αφορά τις δυνατότητες της Ελλάδας να καταστεί επιλέξιμη για το QE, ο Draghi διευκρίνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει "ανεξάρτητα" με βάση τόσο την βιωσιμότητα του χρέους (εφόσον είναι δυνατή η οριστικοποίηση του DSA ) όσο και άλλες αποφάσεις διαχείρισης κινδύνου.
Παράλληλα ο Draghi επικεντρώθηκε και στην επιτακτική ανάγκη μίας στρατηγικής ενίσχυσης των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών, μέσω της μείωσης των NPLs και άλλων μέτρων του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.
Όπως σχολιάζει η Citi, o Draghi έδωσε μία τολμηρή απάντηση προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας τους όρους που έχει θέσει η ΕΚΤ για την πιθανή ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, όπως σημειώνει, αποσαφήνισε ότι η κεντρική τράπεζα χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους (τα οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμφωνηθούν τους προσεχείς μήνες), δεν θα μπορέσει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα.
Η αμερικάνικη τράπεζα συνεχίζει να εκτιμά ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να δοκιμάσει τη διάθεση των αγορών με την δοκιμαστική έκδοση ομολόγων στο εγγύς μέλλον, ωστόσο μία σταθερή και διατηρήσιμη πλήρης πρόσβαση στις αγορές πριν το καλοκαίρι του 2018, παραμένει απίθανη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com