Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Erasmus: Γενέθλια με νέα εφαρμογή για κινητά

Τη νέα εφαρμογή για κινητά «Erasmus+» παρουσίασε η Ε.Ε. με την ευκαιρία της 30ης επετείου του προγράμματος Erasmus.



Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εφαρμογή αυτή, που έχει σχεδιαστεί για φοιτητές, σπουδαστές επαγγελματικής κατάρτισης και συμμετέχοντες σε ανταλλαγές νέων, θα κάνει την εμπειρία Erasmus+ πιο εύκολη για τους νέους.
Θα καθοδηγεί φοιτητές, σπουδαστές επαγγελματικής κατάρτισης και νέους καθ’ όλη τη διάρκεια της Erasmus+ εμπειρίας τους, με στόχο το πρόγραμμα να γίνει πιο προσιτό σε όλους χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί.
Ειδικότερα, η εφαρμογή για κινητά Erasmus+ θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τις εξής δυνατότητες:
  • να παρακολουθούν εύκολα την πρόοδο τους κατά τα διάφορα διοικητικά στάδια πριν, στη διάρκεια και μετά την παραμονή τους στο εξωτερικό. Μέσω της εφαρμογής, οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να υπογράφουν τις συμβάσεις για τις σπουδές τους διαδικτυακά τόσο με το πανεπιστήμιο αποστολής όσο και με το πανεπιστήμιο υποδοχής·
  • να κοινοποιούν και να ψηφίζουν προτιμήσεις ώστε να βοηθούν τους άλλους να ενταχθούν στην τοπική κοινότητα και
  • να βελτιώνουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες μέσω συνδέσμου προς την πλατφόρμα Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης του Erasmus+, η οποία προσφέρει γλωσσικά μαθήματα διαδικτυακά και διαδραστική καθοδήγηση.
Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής είναι ήδη διαθέσιμη για τα συστήματα iOS και Android.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εγκαινίαζει σήμερα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τις εκδηλώσεις για την 30ή επέτειο του προγράμματος Erasmus στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο δήλωσε:
Κάθε ευρώ που επενδύουμε στο Erasmus+ είναι επένδυση στο μέλλον — στο μέλλον ενός νέου ανθρώπου και στο μέλλον της ευρωπαϊκής μας ιδέας. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη επένδυση που να αξίζει περισσότερο από την επένδυση στα πρόσωπα που θα βρίσκονται αύριο σε ηγετικές θέσεις».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com