Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ESM: Μετά το καλοκαίρι η εκταμίευση του β΄ μέρους της δόσης

Σε δύο φάσεις θα εκταμιευτεί η δόση των 8,5 δισ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπως αναφέρεται στο σημερινό newsletter του ESM, το οποίο υπογράφεται από τον επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Η πρώτη εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των εναπομεινάντων εθνικών διαδικασιών, και θα ανέρχεται σε 7,7 δισ. ευρώ.
Η δεύτερη εκταμίευση, ύψους 800 εκατ. ευρώ, αναμένεται να λάβει χώρα μετά το καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να συνεισφέρει με δικούς της οικονομικούς πόρους στην προσπάθεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.
Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, η δόση των 8,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει τις αποπληρωμές των κρατικών ομολόγων του Ιουλίου, θα συμβάλλει στην πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός ταμειακού «μαξιλαριού».
«Οι εξελίξεις της β’ αξιολόγησης αποδεικνύουν ότι η προσέγγιση του ESM αποδίδει καρπούς και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story» τόνισε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Μηχανισμού.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επιτυχία θα επέλθει μόνο εφόσον οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις προετοιμασίες για τη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com