Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Βρετανία Exit Polls: Πρώτη αλλά χωρίς αυτοδυναμία η Theresa May

Προβάδισμα στο Συντηρητικό Κόμμα της Theresa May με 314 έδρες δίνουν τα exit polls των βρετανικών βουλευτικών εκλογών, έναντι του Εργατικού Κόμματος του Jeremy Corbyn που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 266 έδρες. Με βάση τα exit polls το κόμμα της Theresa May δεν δείχνει να εξασφαλίζει πλειοψηφία. 
Την τρίτη θέση, σύμφωνα με τα exit polls, καταλαμβάνει το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) με 34 έδρες, ενώ ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (LIB DEM) με 14 έδρες. Τρεις έδρες κερδίζει το Κόμμα της Ουαλίας (PC) και μία έδρα οι Πράσινοι. Καμία έδρα δεν εξασφαλίζει το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ην. Βασιλείου (UKIP).
 
Πάντως το BBC σχολιάζει ότι η αυτοδυναμία του Συντηρητικού Κόμματος είναι πιθανή, αλλά όχι βέβαιη. "Η κούρσα διεκδίκησης μεγάλου αριθμού εδρών γίνεται στήθος με στήθος, και προς το παρόν είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο νικητής", αναφέρει το BBC. Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα σε 76 από τις συνολικά 650 έδρες, παίζεται.
Αν τα exit polls αποδειχθούν σωστά τότε το κόμμα των Συντηρητικών έχει χάσει 17 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του 2015, το κόμμα των Εργατικών είναι ενισχυμένο κατά 34 έδρες, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα έχει χάσει 22 έδρες, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν κερδίσει 6 έδρες. 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll, αν αποδειχθεί ακριβής, είναι "απολύτως καταστροφική για την Theresa May και το Συντηρητικό Κόμμα".
Τα επίσημα αποτελέσματα 
Γύρω στη 01.00 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε και η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων.
Eως τις 04.13 ώρα Ελλάδος σε σύνολο 650 εδρών έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για 96 περιφέρειες.
* Το Συντηρητικό Κόμμα καταλαμβάνει 34 έδρες 
* Το Εργατικό Κόμμα καταλαμβάνει 54 έδρες 
* Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα καταλαμβάνει 8 έδρες 
* Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα καταλαμβάνει 3 έδρες
* Το Plaid Cymru 2 έδρες
* Αλλα κόμματα - 1 έδρα 
May: Αν χάσω έξι έδρες, θα χάσω τις εκλογές
Μάλιστα, και η ίδια η πρωθυπουργός Theresa May σε ανάρτησή της στα social media είχε δηλώσει πως εάν χάσει μόλις έξι έδρες, τότε θα χάσει τις εκλογές και ο Jeremy Corbyn θα είναι αυτός που θα καθίσει να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com