Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Google: Σειρά μέτρων κατά του υλικού από τρομοκράτες στο YouTube

H Google θα θέσει σε ισχύ περισσότερα μέτρα για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση υλικού από το You Tube που έχει σχέση με τρομοκράτες ή με βίαιους εξτρεμιστές, ανακοίνωσε σε blogpost της.
Η εταιρεία αναφέρει πως θα υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι σε βίντεο που περιέχουν ρατσιστικό ή «εμπρηστικό» θρησκευτικό περιεχόμενο, απευθύνοντας σχετική προειδοποίηση, μη επιτρέποντας την αξιοποίησή τους για σκοπούς οικονομικού οφέλους ή προτείνοντάς τα σε χρήστες- ακόμα και αν δεν παραβιάζουν ξεκάθαρα τις πολιτικές του.


Η εταιρεία επίσης θα διαθέσει περισσότερους πόρους και θα αυξήσει τη χρήση τεχνολογίας από πλευράς της (με έμφαση σε λογισμικό που χρησιμοποιεί machine learning για την κατάδειξη βίντεο που υμνούν τη βία και την τρομοκρατία) για τον εντοπισμό εξτρεμιστικών βίντεο, συν το ότι θα εκπαιδεύσει εργαζομένους πάνω στον εντοπισμό και την απομάκρυνση τέτοιου υλικού. Επίσης, θα εντείνει τη συνεργασία της με αντι-εξτρεμιστικές οργανώσεις και φορείς, για τον εντοπισμό υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη στρατολόγηση εξτρεμιστών.
Ακόμη, η Google θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με δυνάμει μέλη του ISIS μέσω στοχευμένης online διαφήμισης, ώστε να τους προωθήσει βίντεο κατά της τρομοκρατίας, με σκοπό να αποτραπεί η ένταξή τους στην οργάνωση.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η τρομοκρατία είναι μια «επίθεση εναντίον των ανοικτών κοινωνιών», και η καταπολέμηση της επιρροής της αποτελεί μεγάλη πρόκληση- ενώ επίσης αναγνωρίζεται πως πρέπει να γίνουν περισσότερα.
Η Google θα συνεργαστεί επίσης με το Facebook (που επίσης ανακοίνωσε σειρά μέτρων με παρόμοιους σκοπούς), τη Microsoft και το Twitter για τη δημιουργία ενός φορέα που θα δημιουργεί τεχνολογία την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλες, μικρότερες εταιρείες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com