Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Mετά τον Δεκαπενταύγουστο οι συστηματικές μετρήσεις για τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Στη διαβεβαίωση πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι πηγές της δυσοσμίας, προχώρησε μέσω συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως είπε εντός του καλοκαιριού αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων για τη δυσοσμία στην περιοχή του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη των δύο μεγάλων παρεμβάσεων της περιφέρειας για την επίλυση του προβλήματος και συγκεκριμένα του ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και της εγκατάστασης του μηχανήματος που δώρισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την διενέργεια μετρήσεων δύσοσμων ουσιών.

 
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Χημείας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνη Σαμαρά το όργανο δεν έχει παραδοθεί ακόμα ολόκληρο, καθώς αναμένεται ακόμα ένα μέρος αυτού ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα αρχίσουν οι δοκιμαστικές μετρήσεις και μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ξεκινήσουν οι συστηματικές μετρήσεις σε τρία σημεία στη δυτική Θεσσαλονίκη.
"Θα προσδιορίσουμε το  χημικό προφίλ της δυσοσμίας στις τρεις αυτές θέσεις και ανάλογα με το χημικό αυτό προφίλ θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε και την πηγή της δυσοσμίας", τόνισε η κ. Σαμαρά.
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τόνισε πως όλοι μαζί έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να βρεθεί η πηγή της δυσοσμίας και να αποδοθούν οι μέγιστες ποινές σε αυτούς που την προκαλούν.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας  επισήμανε τον εκσυγχρονισμό του σταθμού αέριων ρύπων στο Κορδελιού, προκειμένου να μετρά και ενώσεις μεθανίου.
Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τόνισε πως, το περιβάλλον μαζί με τη σχολική στέγη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος. Παράλληλα ανέφερε  πως η αντιμετώπιση του δεν είναι εύκολη ωστόσο όπως είπε δήμος και περιφερέρεια σε συνεργασία θα δώσουν λύση στο πρόβλημα και θα αποδοθούν οι μέγιστες ποινές.
Τέλος ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ,  Σταύρος Στέλλας ανέφερε πως η εταιρεία με τη δωρεά  του ειδικού μηχανήματος , το οποίο κοστίζει 112.000 ευρώ, έκανε το αυτονόητο , ενώ δήλωσε πως το μηχάνημα είναι τελευταίας τεχνολογίας και το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com