Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ινστιτούτο Peterson: "Σχέδιο καταδικασμένο να αποτύχει" η απόφαση του Eurogroup

Σχέδιο καταδικασμένο να αποτύχει χαρακτηρίζει το Ινστιτούτο Peterson την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. 
Το ινστιτούτο κάνει λόγο για "δημοσιονομικό ζουρλομανδύα" και τονίζει οτι δεν επιτεύχθηκε ποτέ, "σε καμία χώρα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% για μια περίοδο 40 ετών".
Η μελέτη που υπογράφεται από τον οικονομολόγο Ζερονίμ Ζελτεμάγιερ έχει τίτλο "Το Eurogroup για την Ελλάδα: Ελάφρυνση του χρέους με ένα δημοσιονομικό ζουρλομανδύα" και εκτός από τα αρνητικά παραθέτει και τα θετικά της απόφασης της 15ης Ιουνίου.
Στα θετικά περιλαμβάνεται η κατηγορηματική δέσμευση των υπουργών της ευρωζώνης για την ελάφρυνση του χρέους και το γεγονός ότι το Eurogroup εμφανίζεται έτοιμο να δεχθεί την αναβολή της καταβολής τόκων ως μέρος της δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του χρέους
Επιπλέον θεωρείται θετική εξέλιξη ότι συγκεκριμενοποιούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι "όχι μόνο για τα επόμενα 2 ή 5 χρόνια αλλά και πέραν αυτών" 
Παρά ταύτα ο κορυφαίος οικονομολόγος σημειώνει ότι η σαφήνεια επί των πλεονασμάτων ως το 2060 έχει και μια αρνητική πλευρά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com