Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ντράγκι: Εάν χρειαστεί, θα παρατείνουμε το QE

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα διατηρηθεί σε ισχύ έως ότου επιτύχουμε ένα βιώσιμο επίπεδο πληθωρισμού, επεσήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατόπιν της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων θα συνεχιστούν έως τον Δεκέμβριο του 2017 ή ακόμη περισσότερο, εφόσον καταστεί αναγκαίο. «Εάν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος και τη διάρκεια του προγράμματος» διαβεβαίωσε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, έσπευσε να προσθέσει, οι προοπτικές και το momentum της ευρωπαϊκής οικονομίας έχουν ισχυροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ οι κίνδυνοι είναι ευρέως ισορροπημένοι.

 
«Η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να μεταφραστεί σε ισχυρότερο πληθωρισμό» σχολίασε επιπλέον, παρατηρώντας ότι ο δομικός πληθωρισμός παραμένει σε υποτονικά επίπεδα.
Υπεραμυνόμενος της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, εξήγησε ότι τα τρέχοντα μέτρα εξακολουθούν να θεωρούνται αναγκαία, προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω η ανάκαμψη των τιμών.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, σημείωσε ότι η πορεία της οικονομίας υπονομεύεται από τον αργό ρυθμό υλοποίησης των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες της Ευρωζώνης.
Παρ’ όλα αυτά, ανακοίνωσε την αναβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη στο 1,9% το 2017, στο 1,8% το 2018 και στο 1,9% το 2019. Σημειώνεται ότι οι πρότερες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%, 1,7% και 1,6% αντίστοιχα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com