Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Sony: Πώληση άνω του ενός εκατομμυρίου σετ εικονικής πραγματικότητας

Η Sony ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο σετ εικονικής πραγματικότητας (VR), με τον πρόεδρο της Sony Interactive Entertainment, Ατσούσι Μορίτα, να λέει ότι οι πωλήσεις έχουν υπερβεί τις προσδοκίες- εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία αναμένεται να «απογειωθεί» ο τομέας της VR στην ψηφιακή ψυχαγωγία.


Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, το headset της Sony, στα 399 δολάρια, είναι φθηνότερο από τια ανταγωνιστικές συσκευές του Facebook και της HTC.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, περίπου δύο εκατομμύρια σετ εικονικής πραγματικότητας διατέθηκαν παγκοσμίως μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017.
Ο Μορίτα δηλώνει πως έχει μεγάλες ελπίδες για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς – όπως είπε- πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία από τη γένεση της τηλεόρασης. «Η VR σου επιτρέπει να ταξιδέψεις σε Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς ή στο διάστημα ενώ βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Είναι σαν μια χρονομηχανή, ή μια πύλη προς οπουδήποτε».
Σύμφωνα με τον Πιρς Χάρντινγκ Ρολς- αναλυτή gaming της IHS Markit, το Sony Playstation VR έχει προβάδισμα στις πωλήσεις επειδή είναι φθηνότερο, αλλά και επειδή η Sony απευθύνεται σε μια αγορά 60 εκατομμυρίων κονσολών PS4. Σημειώνεται πως το Oculus Rift του Facebook είναι στα 599 δολάρια, ενώ το HTC Vive είναι ακόμα πιο ακριβό, στα 799. Όπως πρόσθεσε ο Χάρντινγκ Ρολς, η VR είναι ακόμα μια «niche» αγορά, αλλά οι developers πλέον έχουν αρχίσει να δημιουργούν περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές της.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com