Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Yahoo από τη Verizon

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των βασικών δραστηριοτήτων διαδικτύου της Yahoo από την Verizon, έναντι 4,48 δισ. δολ. και επίσης ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Marissa Mayer. 

Σύμφωνα με το CNBC, τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνουν το Yahoo Finance, θα συνδυαστούν με εμπορικά σήματα της AOL, όπως είναι η Huffington Post, υπό μία νέα θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Oath. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της AOL, Tim Armostrong θα αναλάβει επικεφαλής της θυγατρικής, η οποία θα στεγάσει περισσότερα από 50 εμπορικά σήματα από το χώρο των ΜΜΕ και της τεχνολογίας. 
Η Mayer, που διατέλεσε CEO της Yahoo από τον Ιούλιο του 2012, αναμένεται να λάβει μία αποζημίωση που παρομοιάζεται με "χρυσό αλεξίπτωτο", η οποία σύμφωνα με επίσημα έγραφα που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ξεπερνά τα 23 εκατ. δολάρια. 
Υπενθυμίζεται ότι η Verizon ανακοίνωσε το σχέδιο της να εξαγοράσει τις βασικές δραστηριότητες διαδικτύου της Yahoo τον προηγούμενο Ιούλιο. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η Yahoo αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα δύο μεγάλων επιθέσεων από χάκερ το 2013 και το 2014, κατά τις οποίες παραβιάστηκαν περισσότεροι από 1 δισ. λογαριασμοί χρηστών. 
Κατόπιν, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν το τίμημα της εξαγοράς να μειωθεί κατά 350 εκατ. δολ. από την αρχική προσφορά των 4,8 δισ. δολαρίων. 
Παρότι σήμερα δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση για περικοπές θέσεων εργασίας, πηγή που είχε επικαλεστεί το CNBC σε δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας, ανέφερε ότι θα "κοπούν" περίπου 2.100 θέσεις εργασίας, κατά την ενοποίηση της Yahoo με την AOL.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com