Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Επιβάρυνση 2% στα tablet υπέρ πνευματικών δημιουργών

Επιβάρυνση 2% στα tablet υπέρ των πνευματικών δημιουργών επιφέρει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για τη διαχείριση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία ψηφίστηκε την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής με επείγουσες διαδικασίες.


Με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής, την οποία κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού, προσδιορίστηκε στο 2% (έναντι 1% που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση) το τέλος που θα καταβάλλεται στην αγορά κάθε tablet με μνήμη RAM άνω των 4 GB. Αντίθετα αποσύρθηκε η επιβάρυνση με 1% των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (συσκευές smartphone) καθώς η κ. Κονιόρδου επισήμανε ότι εκκρεμούν δίκες «με εταιρείες κινητών τηλεφώνων».
Παράλληλα, με το ψηφισθέν νομοσχέδιο αναπροσαρμόζονται οι επιβαρύνσεις για ηλεκτρονικές συσκευές. Η επιβάρυνση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παραμένει στο 2% ενώ προσδιορίζεται στο 4% η επιβάρυνση σε φωτοτυπικές συσκευές, σαρωτές, εκτυπωτές, χαρτί φωτοτυπίας καθώς και σε ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους μέχρι 1 TByte. Επιπλέον ορίζεται επιβάρυνση 6% για ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους άνω του 1 TByte.
Οι επιβαρύνσεις αποτελούν αμοιβή η οποία θα κατανέμεται στους πνευματικούς δημιουργούς (καλλιτέχνες, παραγωγοί, εκδότες εντύπων κλπ) μέσω των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com