Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Τι θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος το επόμενο 7μηνο

Με νέο κύκλο φορολογικών υποχρεώσεων θα βρεθούν αντιμέτωποι κατά το προσεχές χρονικό διάστημα οι Έλληνες φορολογούμενοι.


Έως και τον Ιανουάριο το 2018 θα πρέπει ουσιαστικά κάθε μήνα να πληρώνουν και μία από αυτές τις υποχρεώσεις με την αρχή να γίνεται από αύριο 31 Ιουλίου οπότε και λήγει η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Αφορά σχεδόν 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους για τους οποίους προέκυψε χρεωστικό εκκαθαριστικό, ενώ οι υπόλοιπες πέντε δόσεις πρέπει να πληρωθούν μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών του έτους.
Πέντε θα είναι τελικά και οι δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν πάνω από 7,4 εκατ. φορολογούμενοι. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι και την 29η Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2018.
Σημειώνεται πως διαφορές σε σχέση με το 2016 δεν θα υπάρξουν ενώ ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ.
Μέσα στον Αύγουστο, προς το τελευταίο δεκαήμερο, η ΑΑΔΕ θα ανεβάσει στο Taxis τα καινούρια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2017.
Σε αυτά, στο τέλος του έτους θα πρέπει να προστεθούν και τα τέλη κυκλοφορίας, για τα οποία ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει μεγάλες αλλαγές. Σύμφωνα με αυτόν, τα τέλη θα είναι δύο ταχυτήτων και θα λαμβάνονται υπόψη ο κυβισμός του κινητήρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως και η παλαιότητα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com