Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Άνοιγμα Τσίπρα στην αντιπολίτευση για τον εθνικό στόχο της "δίκαιης ανάπτυξης"

Ηχηρό άνοιγμα, στις πέρα και ...πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις, για συνεννόηση προκειμένου να επιτευχθεί η "δίκαιη ανάπτυξη" έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στο 2ο Περιφερειακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία. 

"Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση, σε τοπικό, κλαδικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία, συνεννόηση" διευκρίνισε τονίζοντας αφενός ότι η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη - προς όφελος κυρίως όσων έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης- ή δεν θα υπάρξει. 
Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε, πως "Η ζωτική σημασία της ανάπτυξης την τοποθετεί στο κέντρο μιας μεγάλης προσπάθειας- όχι κυβερνητικής. Χρειάζεται να βρούμε τα κοινά σημεία για να προσδώσουμε τον εθνικό χαρακτήρα που της αξίζει" και σημείωσε πως πρέπει να "κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη, το αναπτυξιακό σχέδιο σε όλες του τις πλευρές, οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις".
Και τούτο, όπως εξήγησε, γιατί "Ο στόχος της ανάπτυξης αφορά στην ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας, στην εθνική μας κυριαρχία, στην ευημερία του λαού μας, στα παιδιά μας". 
Αποφεύγοντας επινίκιες αναφορές για τα περί εξόδου της χώρας στις αγορές, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να επισημάνει ότι η χώρα βρίσκεται πλέον σε έναν ασφαλή δρόμο μετάβασης προς την επόμενη ημέρα και ο σχεδιασμός που απαιτείται για αυτή δεν θα πρέπει να βασίζεται στις κληροδοτημένες στρεβλώσεις του παρελθόντος. 
"Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε τάχιστα τις μεταρρυθμίσεις σε υγεία, παιδεία, πάταξη γραφειοκρατίας, επιτάχυνση δικαιοσύνης" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως "εδώ ήρθαμε να μάθουμε, να ακούσουμε, να συνθέσουμε". 
Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Στερεας Ελλάδας ,  ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμμετοχή του στο συνέδριο και αστειευόμενος με την κριτική που άσκησε ο κ. Μπακογιάννης στην Κυβέρνηση κατά τη δική του ομιλία, είπε πως αν λάβει υπόψη του τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για την παρουσία του και για το γεγονός ότι του χάλασαν τον μήνα του μέλιτος " τότε και λίγα μας έσουρε".
Η σύγκρουση, σημείωσε ο ίδιος, των επιχειρημάτων είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στη στοιχειώδη συνεννόηση και χαρακτήρισε τη  συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας "ειλικρινή και εποικοδομητική"
Αδικημένη η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας- Διεύρυνση κονδυλίων
Μιλώντας για την αδικία που έχει υποστεί η Περιφέρεια Στερεάς σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κομισιόν , σε συνεννόηση και με άλλες χώρες, προκειμένου τα κριτήρια κατανομής των πόρων του ΕΣΠΑ να διευρυνθούν με βάση γεωγραφικούς και κοινωνικούς δείκτες.
Πρόσθεσε ωστόσο πως η Κυβέρνηση αύξησε τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ενώ ενίσχυσε τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ για τη Στερεά Ελλάδα συνεισφέροντας από τον κρατικό κορβανά 44 εκατ ευρώ.
Κατόπιν τούτων,  την τριετία 2015-2017 κατευθύνθηκαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ποσό υπερτριπλάσιο από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας για τους άξονες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, αναφέρθηκε σε:
1. Στηριξη υπάρχουσας παραγωγικής βάσης
2. Στήριξη των υποδομών και η πολιτική στον τομέα της ενέργειας
3. Περιβαλλοντική αειφορία
​ενώ διαμήνυσε πως προτεραιότητα έχει η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.
Ικανοποίηση Τσίπρα 
Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών και του 2ου περιφερειακού συνεδρίου στη Λαμία εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνεργάτες του.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος και της αθρόας συμμετοχής στον εποικοδομητικό διάλογο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Στερεάς Ελλάδας, είναι το γεγονός ότι παρά τις αντίθετες φωνές, στις εργασίες μετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου συμμετείχαν με προτάσεις και διάθεση για συνεργασία εκπρόσωποι από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας, το σύνολο των επιμελητηρίων της περιοχής αλλά και όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι της περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, στο τραπέζι επιχειρηματικότητας μετείχαν 80 φορείς, στο τραπέζι περιβαλλοντικής πολιτικής 40 φορείς, στο τραπέζι για την αγορά εργασίας 30 φορείς και ακόμη 80 στο τραπέζι για τις υποδομές και τον τουρισμό.

"Η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή της,  το ενδιαφέρον της για το 2ο περιφερειακό συνέδριο και τη θερμή υποδοχή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την ανάγκη για εποικοδομητικό διάλογο προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση" ανέφεραν συνεργάτες του πρωθυπουργού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com