Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΟΑΕΔ: Έναρξη β' κύκλου προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους - υπηρεσίες ασύλου

Την έναρξη του β' κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήµους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα αφορά συγκεκριμένα τη δημιουργία 1.639 θέσεων πλήρους απασχόλησης µέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Δήµους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών για χρονικό διάστηµα οκτώ µηνών.


Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο µητρώο του ΟΑΕ∆ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά την Παρασκευή 28/7/2017 και ώρα 10η πρωινή και λήγει την Tρίτη 8/8/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.  Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται µε απλό τρόπο - αποκλειστικά µέσω του διαδικτύου - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.
Σύµφωνα µε το περιεχόµενο της µε αριθµό 9/2017 Δηµόσιας Πρόσκλησης, δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- µία από τις παρακάτω κατηγορίες:
  • Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ άνεργοι, µέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραµµένοι στο µητρώο ανέργων του ΟΑΕ∆.
  • Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ άνεργοι, µέλη µονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ ως µακροχρόνια άνεργοι.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστηµιακού και Τεχνολογικού τοµέα, εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕ∆, για την κάλυψη θέσεων µε βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτηµα II της ∆ηµόσιας Πρόσκλησης.
  • Εγγεγραµµένοι στα µητρώα του ΟΑΕ∆, άνεργοι άνω των 29 ετών.
  • Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων ΑµεΑ του ΟΑΕ∆.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος»
Επισηµαίνεται ότι οι ενδιαφερόµενοι άνεργοι έχουν δικαίωµα να υποβάλουν µία ηλεκτρονική αίτηση συµµετοχής, ως πιστοποιηµένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονοµασία Χρήστη και Συνθηµατικό).
Για την διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόµενοι ενηµερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr), και συγκεκριµένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.
Υποχρέωση προσκόµισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕ∆ µέχρι την λήξη της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων (8/8/2017), έχουν µόνο οι δυνητικά ωφελούµενοι:
  • άνεργοι µονογονεϊκών οικογενειών,
  • άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑµεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό µητρώο του Οργανισµού και επιθυµούν να µεταφερθούν στο ειδικό µητρώο ΑµεΑ του ΟΑΕ∆ και
  • οι εγγεγραµµένοι άνεργοι γονείς εξαρτώµενων τέκνων ΑµεΑ.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουµένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕ∆, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
Κριτήρια κατάταξης των ανέργων
Όπως επισημαίνει ο ΟΑΕΔ, οι ωφελούµενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων µε βάση τα επτά αντικειµενικά κριτήρια κατάταξης:
  1. Το χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας του ωφελουµένου µε ανώτατο όριο τους 60 µήνες.
  2. Το χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, µε ανώτατο όριο τους 60 µήνες.
  3. Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούµενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
  4. Το ετήσιο εισόδηµα, ατοµικό ή οικογενειακό.
  5. Την ηλικία.
  6. Τον αριθµό των ανήλικων τέκνων.
  7. Τον αριθµό των εξαρτώµενων τέκνων ΑµΕΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
  8. Εντοπιότητα βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου.
  9. Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραµµα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού Δυναµικού (www.oaed.gr) όπου έχει αναρτηθεί η µε αριθµό 9/2017 Δηµόσια Πρόσκληση.
Τo  Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών » συγχρηματοδοτείται  από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com