Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ρωσία: Καταδίκη για διαχειριστή της «Μπλε Φάλαινας»

Ο διαχειριστής της «ομάδας θανάτου» του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte Φιλίπ Μπουντέικιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών, με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης.


Ο Φ. Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία με την κατηγορία.
Σύμφωνα με την ανάκριση ο συλληφθείς, στο διάστημα Απριλίου - Μαΐου 2016 με το ψευδώνυμο «Φιλιπ Λις» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, προπαγάνδιζε την αυτοκτονία σε ανηλίκους και τους παρακινούσε να αυτοκτονήσουν.
Αποδείχθηκε ότι ο Μπουντέικιν ήταν εκείνος ο οποίος παρακίνησε μία 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, με την αστυνομία να καταφέρνει να την αποτρέψει. Επίσης ο Μπουντέικιν παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μία 17χρονη η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας.
Η νομοθεσία για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, ωστόσο η Κρατική Δούμα, κάτω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου, επιδιώκει να οι ποινές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com