Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Βρυξέλλες: Απομένουν οι τελευταίες εκκρεμότητες για τη δόση

Η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες μέρες, αφού προηγουμένως διευθετηθούν από ελληνικής πλευράς και οι τελευταίες εκκρεμότητες.


Αυτό ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες κοινοτική πηγή, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τελική έκβαση, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν εκπληρωθεί από ελληνικής πλευράς όλες οι σημαντικές προαπαιτούμενες δράσεις, και απομένουν ακόμη να γίνουν κάποια μικρότερα πράγματα.
Για τους Ευρωπαίους το βασικό πρόβλημα που ήταν η παύση της δίωξης των τριών εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι έχει διευθετηθεί μετά την αρχική διαβεβαίωση της κυβέρνησης, αλλά και την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών. Τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα που έχουν απομείνει αφορούν περισσότερο το ΔΝΤ.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι Ευρωπαίοι αναμένουν την επιβεβαίωση του ΔΝΤ ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να περάσει η διαδικασία στην τελευταία φάση, δηλαδή στην εκταμίευση της δόσης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, κατέληξε.
Η εκτίμηση που επικρατούσε χθες ήταν ότι η εκταμίευση θα αποφασιστεί το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com