Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Μήνυμα Κομισιόν για το ρουσφετολογικό νομοσχέδιο του Π. Σκουρλέτη

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ πρέπει να είναι συμβατά με τους στόχους του προγράμματος αλλά και τις δεσμεύσεις, διαμήνυσε η Κομισιόν. 

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Οικονομικές υποθέσεις Βανέσα Μοκ, οι θεσμοί είναι ενήμεροι για ορισμένα στοιχεία του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ και τώρα το αξιολογούν στο σύνολό του. 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κληθείσα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου για το πολυνομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή, ανέφερε:

"Ήταν μια σημαντική εβδομάδα όχι μόνο χάρη στην εκταμίευση των 7,7 δισ. αλλά και χάρη στον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Είμαστε ενήμεροι για κάποια από τα στοιχεία του νομοσχεδίου και τώρα αξιολογούμε όλες τις προβλέψεις του συνολικά".

Η ίδια εκπρόσωπος προσέθεσε ότι οι θεσμοί αναμένουν πως όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο είναι "συμβατά με τους στόχους του προγράμματος του ESM" καθώς και "τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου".

"Τώρα εξετάζουμε εάν όλα αυτά ισχύουν" σημείωσε η Β. Μοκ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός εξαιτίας του νομοσχεδίου του Πάνου Σκουρλέτη για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προβλέπει σειρά παροχών.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατέθεσε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης νομοσχέδιο 138 άρθρων, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν διαφορετικά θέματα, και διευθετούν κυρίως ρουσφέτια και προσλήψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την ίδια στιγμή, κάτω από μια διατύπωση-περικοκλάδα η οποία ξεκινάει από την σελίδα 8 της Αιτιολογικής Έκθεσης του σχεδίου νόμου, γίνεται σαφές αυτό που έχει "τάξει" ήδη ο αρμόδιος υπουργός στους χιλιάδες συμβασιούχους που εργάζονται κυρίως στην καθαριότητα των Δήμων, πάει στις καλένδες του φθινοπώρου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com