Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Αχτσιόγλου: Παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία οι μισές τουριστικές επιχειρήσεις

Πρόστιμο στο 50% των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έχει επιβάλει το ΣΕΠΕ σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. 

Όπως τόνισε η υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή επί του θέματος η υπηρεσία των ειδικών επιθεωρητών έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 200 ελέγχους στις τουριστικές περιοχές και στις μισές από αυτές  έχει επιβληθεί πρόστιμο.
Σε ειδικό πρόγραμμα ελέγχων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις  σε 209 ελέγχους που έγιναν σε ξενοδοχειακές μονάδες που απασχολούν συνολικά 10.829 εργαζόμενους διαπιστώθηκαν 115 παραβάσεις. 
Στόχος των ελέγχων είναι σύμφωνα με την ίδια εκτός από την "αδήλωτη" και η "υποδηλωμένη" εργασία. Όπως είπε από την Επιθεώρηση Εργασίας επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε μεγάλη τράπεζα για περισσότερες από 100 παραβάσεις, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε από το ΣΕΠΕ  η επιβολή  κυρώσεων ύψους 252.000 ευρώ, και πάλι σε μεγάλη τράπεζα για παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com