Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε το σχέδιο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν της ολοκλήρωσης των διήμερων εργασιών.


Η συνεδρίαση, διεξήχθη μέσα σε ήρεμο κλίμα.
Επί τάπητος τέθηκαν οι διεθνείς συγκυρίες, η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και οι άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδική μνεία έγινε στις προοπτικές της οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά και στα επόμενα βήματα για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.
Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε θετική είδηση, ενώ έστειλε μήνυμα για την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα και τα μνημόνια.
«Περάσαμε έναν δύσκολο κάβο και κερδίσαμε μία απόφαση για το χρέος που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε θετική είδηση και ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τα προγράμματα και την περιπέτεια των μνημονίων. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καιρός για χαλάρωση θα σας πω το αντίθετο» τόνισε, μεταξύ άλλων.
«Σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα κλείσουμε δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο λαός σε απόλυτη γνώση της συμφωνίας έδωσε σε εμάς εντολή να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βρισκόμαστε λίγο πριν τα μισά της κυβερνητικής μας θητείας. Ο λαός αναγνώρισε το ήθος και την εντιμότητα που δείξαμε στη δύσκολη μάχη του 1ου εξαμήνου να διεκδικήσουμε μία καλύτερη συμφωνία από τους δανειστές» έσπευσε να προσθέσει.
Κάνοντας έναν απολογισμό της διετούς διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «θέσαμε προτεραιότητες να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος και να διευρύνουμε το δίχτυ προστασίας προς τους πιο αδύναμους, να κάνουμε κάνουμε τομές στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, να συγκρουστούμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης «ανοίγει» ένα παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και προσοχή.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η έξοδος στις αγορές ήταν προϋπόθεση για να «αρχίσουμε να κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας» και για να «μπορέσουμε οριστικά το 2018 να απεξαρτηθούμε από τα μνημόνια».
Τέλος, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα, θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια αναβάθμισης του κυβερνητικού έργου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com