Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Δύο ομάδες εργασίας για την "επισκόπηση δαπανών"

Την σύσταση δύο Ομάδων Εργασίας για την Επισκόπηση Δαπανών (Spending Review) των Υπουργείων και των εποπτευομένων από αυτά φορέων, αποφάσισε ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Θα πρέπει να παραδώσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου τις προτάσεις για εξοικονόμηση πόρων ή "αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων δαπανών".
Αναλυτικά, έργο της Ομάδας θα είναι: 

1. Ο συντονισμός των υπηρεσιών των εμπλεκομένων Υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων για την επισκόπηση των δαπανών τους, με παροχή σχετικών κατευθύνσεων.
2.  Η συγκέντρωση και αποτίμηση των προτεινόμενων πολιτικών εξοικονόμησης πόρων ή αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων δαπανών με στόχο τη δημιουργία δημοσιονομικού περιθωρίου ώστε να ενισχυθούν οι δαπάνες σε τομείς με υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα και να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τρόπο διατηρήσιμο και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων. 
3. H δημιουργία δεικτών παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των δαπανών των Υπουργείων. 
4. H σύνταξη και υποβολή έκθεσης στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, στην οποία θα εκτίθενται αναλυτικά οι εναλλακτικοί τρόποι επίτευξης των ποσοτικών στόχων της επισκόπησης δαπανών για το κάθε υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του. 
Επισημαίνεται ότι θα  συνεδριάζει στο κεντρικό κτήριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, η δε διάρκειά τους ορίζεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017. Στην απόφαση ορίζεται ότι "προωθείται η σύσταση Ομάδας Διοίκησης Έργου και υποστηρικτικής Ομάδας Εργασίας για την Επισκόπηση Δαπανών στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/ Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών". Στην
Ομάδα Διοίκησης Έργου συντονίστρια θα είναι  η κα Ιουλία Αρμεγού.    
Επίσης. ορίζεται στην απόφαση ότι "η Ομάδα Εργασίας λειτουργεί σε ολομέλεια και σε υποομάδες. Ο αριθμός των υποομάδων καθώς και τα μέλη που απαρτίζουν κάθε μια από αυτές ορίζονται, ανάλογα με τους τομείς αρμοδιότητας των Υπουργείων, από τη Συντονίστρια της Ομάδας Διοίκησης Έργου. Των υποομάδων προεδρεύουν μέλη της Ομάδας Εργασίας που ορίζονται επίσης από τη Συντονίστρια της Ομάδας Διοίκησης Έργου. Στην ολομέλεια εξετάζονται τα γενικότερα θέματα, δίνονται οι κύριες κατευθυντήριες οδηγίες προς τις υποομάδες και λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις που έχουν σχέση με το έργο της. Στις υποομάδες εξετάζονται τα επιμέρους θέματα και διαμορφώνονται οι σχετικές εισηγήσεις προς την ολομέλεια της Ομάδας. Πέραν των ανωτέρω μελών, η Ομάδα Εργασίας μπορεί να καλεί να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της και εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών και φορέων, εφόσον κρίνεται αναγκαίο".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com