Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στο ΣτΕ προσέφυγαν μικρομεσαίοι - εμποροϋπάλληλοι για τις Κυριακές

Κατατέθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αγωγή από τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους και τους εμποροϋπαλλήλους, κατά της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, η αγωγή κατατέθηκε από την ΕΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, με βασικό κορμό της επιχειρηματολογίας την προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διενεργήσει οι φορείς σχετικά με τη μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή της λειτουργίας των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο. «Όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει μελέτες των οργανώσεων αλλά και επίσημα στατιστικά στοιχεία, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλει ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» είπε ο κ. Κορκίδης.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κυριακή των εκπτώσεων, ανέφερε πως το αποτέλεσμα για την πλειονότητα της αγοράς ήταν απογοητευτικό, «κάτι που δείχνει αφενός αδυναμία κατανάλωσης και αφετέρου απαξίωση της ιδέας του ανοίγματος τις Κυριακές».
«Η κίνηση στην αγορά τη θεσμοθετημένη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, για όσα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν, όχι μόνο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μάλλον ήταν πολύ κοντά σε μία κακή καθημερινή» πρόσθεσε.
Επισήμανε συγκεκριμένα ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος μίας εμπορικής επιχείρησης -ανεξαρτήτως μεγέθους- δεν ήταν αρκετός, για να καλύψει τα έξοδά της. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα ακριβή στοιχεία θα γίνουν μετά το τέλος των εκπτώσεων, μαζί με τον συνολικό φετινό καλοκαιρινό τζίρο και μετά από αναλυτική έρευνα που θα κάνει η ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα.
  Κυριακή 23 Ιουλίου λειτούργησαν τα καταστήματα ΙΚΕΑ, Κωτσόβολος, Factory Outlet και Leroy Merlin στα Σπάτα. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που οι επενδύσεις τους δεν περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση για να μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές, φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής και εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τον αποκλεισμό τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com