Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Bloomberg: Η Apple δοκιμάζει 3D σάρωση προσώπου ως σύστημα ασφαλείας σε επόμενο iPhone

Η Apple δουλεύει πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη να «ξεκλειδώνει» το iPhone του χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του αντί για το δακτυλικό του αποτύπωμα, σύμφωνα με το Bloomberg.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, για το νέο iPhone, που προορίζεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, η Apple δοκιμάζει ένα νέο, βελτιωμένο σύστημα ασφαλείας, που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν login, να εγκρίνουν πληρωμές και να εκκινούν ασφαλείς εφαρμογές σαρώνοντας το πρόσωπό τους, σύμφωνα με άτομα ενημερωμένα σχετικά με το νέο τηλέφωνο.
«Κλειδί» είναι ένας νέος 3-D αισθητήρας, επεσήμαναν οι εν λόγω πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς πρόκειται για τεχνολογία που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Επίσης, όπως ανέφερε ένα εξ αυτών των ατόμων, η εταιρεία επίσης δοκιμάζει τεχνολογία σάρωσης ματιού προς ενίσχυση του όλου συστήματος.
Η ταχύτητα και η ακρίβεια του αισθητήρα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας αυτής. Το σύστημα θα μπορεί να σαρώσει το πρόσωπο του χρήστη και να ξεκλειδώσει το iPhone μέσα σε μερικές εκατοντάδες μιλισεκόντ, ανέφερε μία πηγή. Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ακόμα και όταν είναι αφημένο στο τραπέζι, χωρίς να βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόσωπο.
Η τεχνολογία αυτή δοκιμάζεται ακόμα, και ενδεχομένως να μην εμφανιστεί στη νέα συσκευή- ωστόσο φαίνεται πως η πρόθεση της Apple είναι να αντικαταστήσει τον Touch ID σαρωτή αποτυπώματος, σύμφωνα με μια πηγή.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com