Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Απεργούν οι εργαζόμενοι του ομίλου Euromedica

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Θεσσαλονίκης, από Τρίτη 11/7/2017 οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες "έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους".
Αναλυτικά η ανακοίνωση:


"Οι εργαζόμενοι του ομίλου Euromedica βρίσκονται εδώ και 7 συνεχή έτη σε ένα μόνιμο λαβύρινθο χωρίς κανένα διέξοδο. Στα χρόνια αυτά βίωσαν ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, από μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας , τον φόβο της ανεργίας όταν δικαιολογημένα απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. Η καταπόνηση της απλήρωτης εργασίας έχει στείλει τους συναδέλφους μας στην απόγνωση και στον ρημαγμό της καθημερινότητας τους και της φυσιολογικής ζωής. Τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που από κλινική σε κλινική διαφέρουν, έχουν στερήσει την ομαλότητα, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε χρέη που μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βάλλουν σε σειρά , σε καθυστέρηση πληρωμών σε πάγια έξοδα (ΔΕΗ, νερό, ενοίκια κτλ), έχουν διαλύσει τα όνειρα που έχει κάθε άνθρωπος για το μέλλον του.
Το τελευταίο διάστημα και ενώ πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν σε επισχέσεις εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, στην παραίτηση για να γλυτώσουν από την τρύπα δίχως πάτο, βρίσκονται όλοι μπροστά σε διλήμματα τα οποία εσκεμμένα καλλιεργούνται από την διοίκηση της εταιρίας για να κερδίσουν χρόνο που πλέον δεν έχουν, ότι δηλαδή <… κάντε υπομονή γιατί θα πάρετε 2-3 μισθούς από τον ΕΟΠΥΥ, μην αγχώνεστε έρχεται επενδυτής και θα πάρετε τα λεφτά σας….> και πολλά άλλα.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αδιαφορία του κράτους στα προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων αφού έχουν από καιρό γυρίσει την πλάτη στα προβλήματα του κλάδου μας και ειδικότερα το έντονο και παγιωμένο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας στην Ιδιωτική Υγεία. Οι μάσκες για τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ειδικότερα και της σημερινής έχουν πέσει, αφού ενώ τους έχει γνωστοποιηθεί το θέμα μετά από παρεμβάσεις στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης αλλά και με τις τριμερείς συναντήσεις από τον Οκτώβριο 2015 δεν έδωσαν καμία λύση για τα οξυμένα προβλήματα στον όμιλο της EUROMEDICA.
Πλέον για το σύνολο των εργαζομένων αυτό αποτελεί τον απόλυτο εμπαιγμό!!!! Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ζωή κανενός εργαζομένου με την ίδια πολιτική της εταιρίας, αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου με δηλώσεις και υποσχέσεις που συνεχώς δεν κρατιούνται και αποδεικνύουν την δικαιολογημένη δυσπιστία του προσωπικού.
Το ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου αποφάσισε ότι αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που προκύπτουν από την συνάντηση στις 5/7/2017, δηλαδή την καταβολή ενός μισθού και του επιδόματος αδείας μέχρι την Παρασκευή 7/7/2017 θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στο σύνολο των κλινικών του Ομίλου EUROMEDICA ξεκινώντας με στάση εργασίας την Δευτέρα 10/07/2017 και στις ώρες 06:00 με 09:00 και σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 11/7/2017 έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com