Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Google στρέφεται στην έρευνα για καθαρή ενέργεια από πυρηνική σύντηξη

Η πυρηνική σύντηξη είναι ένας πολυετής στόχος της έρευνας βιώσιμης ενέργειας, καθώς πρόκειται για μια δυνητικά απεριόριστη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και άλλη ρύπανση. Τώρα, η Google εισέρχεται στον αγώνα για την επιτυχημένη τεχνολογία πυρηνικής σύντηξης, συνεργαζόμενη με την εταιρεία σύντηξης Tri Alpha Energy με έδρα την Καλιφόρνια, για την ανάπτυξη ενός νέου αλγορίθμου που βελτιστοποιεί το πλάσμα, το ιονισμένο αέριο που άγει ηλεκτρική ενέργεια.



«Η Google ενδιαφέρεται πάντα για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μηχανικής, και λίγα είναι πιο περίπλοκα από την πυρηνική σύντηξη», δήλωσε ο Τεντ Μπολτζ, ανώτερος μηχανικός λογισμικού της σχετικής επιστημονικής ομάδας της Google, στο ερευνητικό μπλογκ της Google.


«Οι φυσικοί προσπαθούν από τη δεκαετία του 1950 να ελέγξουν τη σύντηξη ατόμων υδρογόνου σε ήλιο, η οποία είναι η ίδια διαδικασία που συμβαίνει στον Ήλιο. Το κλειδί για την αξιοποίηση αυτής της δύναμης είναι να περιορίσουμε τα πλάσματα υδρογόνου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να πάρουμε περισσότερη ενέργεια από τις αντιδράσεις σύντηξης από αυτή που αρχικά διαθέσαμε. Αν αυτό λειτουργήσει με επιτυχία, θα αποτελούσε ένα απίστευτο τεχνολογικό επίτευγμα και μία άφθονη πηγή ενέργειας μηδενικών εκπομπών άνθρακα», πρόσθεσε.
Ο αλγόριθμος της Google πέτυχε ήδη μείωση κατά 50% του ρυθμού απώλειας ενέργειας και αύξηση της θερμοκρασίας των ιόντων και της συνολικής ενέργειας πλάσματος.
Άλλες ιδιωτικές και δημόσιες πρωτοβουλίες αγωνίζονται για να γίνουν οι πρώτες που θα επιτύχουν την πυρηνική σύντηξη σε μεγάλη κλίμακα. Οι πειραματικές δοκιμές περιλαμβάνουν το έργο Iter στη Γαλλία, τον αντιδραστήρα σύντηξης Wendelstein 7-X στη Γερμανία και τον αντιδραστήρα Tokamak ST40 στο Ηνωμένο Βασίλειο.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com