Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Η Tesla θα φτιάξει τη μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου-ιόντων στον κόσμο

Πολιτεία της Αυστραλίας θα εγκαταστήσει τη μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου - ιόντων στον κόσμο, στο πλαίσιο συμφωνίας «ιστορικής», όπως χαρακτηρίζεται, σημασίας με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτροκίνητων Tesla και την εταιρεία ενέργειας Neoen.


Όπως αναφέρει το BBC, η μπαταρία αυτή θα προστατέψει τη Νότια Αυστραλία από ενεργειακές κρίσεις όπως το πρόσφατο μπλακάουτ λόγω πρωτοφανούς ισχύος θύελλας, τόνισε ο κυβερνήτης, Τζέι Γουέδεριλ. Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε δεσμευτεί να την κατασκευάσει μέσα σε 100 ημέρες – και αν δεν τα καταφέρει μέσα στο διάστημα αυτό, να το κάνει δωρεάν.
Η μπαταρία, ισχύος 100 megawatt, αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του τρέχοντος έτους.
«Σίγουρα υπάρχει κάποιο ρίσκο, καθώς αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση μπαταρίας στον κόσμο, και μάλιστα με διαφορά» δήλωσε ο Μασκ στην Αδελαΐδα την Παρασκευή, προσθέτοντας πως η επόμενη μεγαλύτερη είναι «μόλις» των 30 megawatt.
Η κατασκευασμένη από την Tesla μπαταρία, σε συνδυασμό με ένα αιολικό πάρκο της Neoen θα λειτουργεί ασταμάτητα και θα είναι σε θέση να παρέχει επιπλέον ενέργεια σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, ανέφερε η κυβέρνηση της πολιτείας- η οποία υποστηρίζει πως θα σταθεροποιηθεί επιτέλους το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ επίσης θα μειωθούν οι τιμές.
Όσον αφορά στο «στοίχημα» του Μασκ για τις 100 ημέρες, θα τέθεί σε ισχύ όταν υπογραφεί η σχετική συμφωνία διασύνδεσης ηλεκτρικού δικτύου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com