Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η ΤτΕ αναθεωρεί στο 1,7% την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2017

Προς αναθεώρηση των προβλέψεων της για την ανάπτυξη εφέτος ελαφρώς προς το καλύτερο οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την "Καθημερινή", εκτιμά ότι η ανάπτυξη του β’ τριμήνου φέτος θα είναι 0,8% σε ετήσια βάση, κάτι που την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατά μέσον όρο  το 2017 η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% αντί της προηγούμενης πρόβλεψης της, στην έκθεση του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, για 1,6%.
Το πρώτο τρίμηνο η ανάπτυξη ήταν 0,4% αλλά αναμένεται επιτάχυνση των ρυθμών μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και λόγω της καλής τουριστικής περιόδου.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση της η τον Ιούνιο η Κεντρική Τράπεζα σημείωνε ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ευοίωνες, προσθέτοντας ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι θετικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.     
Σημείωνε επίσης ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα. Ακόμη η έκθεση τόνιζε την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για την διατήρηση των θετικών προοπτικών ανάπτυξης. 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com