Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζεται εντατικά η πληρωμή των παρόχων υγείας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο ΕΟΠΠΥ και τον Αύγουστο τη διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής όλων των παρόχων υγείας για υπηρεσίες και παροχές προς ασφαλισμένους και δικαιούχους περίθαλψης σε όλη τη χώρα, όπως διαβεβαιώνει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.


Μάλιστα, όπως αναφέρει, για την επιτάχυνση της διαδικασίας προχώρησε σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Περιφερειακών Διευθύνσεων.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, «ο χρόνος πληρωμής των φαρμακείων για τη χορήγηση φαρμάκων προς τους πολίτες έχει περιοριστεί σημαντικά από 90 ημέρες το 2015, σε 60 ημέρες το 2017».
Συγκεκριμένα, συμπληρώνει, σήμερα αποζημιώθηκαν τα φαρμακεία για τις υποβολές που κατατέθηκαν τον Ιούνιο (υποβολές φαρμάκου μηνός Μαΐου), συνολικού ύψους 152.303.676 ευρώ. Μέχρι τέλος του μήνα τα φαρμακεία αναμένεται να αποζημιωθούν τις υποβολές που κατατέθηκαν τον Ιούλιο και αφορούν δαπάνη φαρμάκου μηνός Ιουνίου.
Ειδικά για την κατηγορία υλικών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αναλώσιμων υλικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής, τα οποία από 1ης Ιανουαρίου 2017 χορηγούνται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς προπληρωμή (δωρεάν ή καταβάλλοντας τη προβλεπόμενη συμμετοχή) για τους δικαιούχους, ανακοινώνει ότι μέχρι και σήμερα, 7 Αυγούστου:
- Το ποσοστό εκκαθάρισης των υποβολών μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ξεπερνά το 95% και το 91%, αντίστοιχα, του συνόλου των υποβολών σε όλη τη χώρα.
- Το ποσοστό πληρωμής ανέρχεται σε 83% για τον Ιανουάριο και σε 73% για τον Φεβρουάριο για τα φαρμακεία όλης της χώρας. Αντίστοιχα, το ποσοστό πληρωμής των φαρμακείων του Πειραιά είναι στο 90% (Ιανουάριος) και στο 84% (Φεβρουάριος) και της Αττικής στο 81% (Ιανουάριος) και στο 60% (Φεβρουάριος).
- Σύμφωνα με την πορεία πληρωμών, η διαδικασία για τις υποβολές των φαρμακοποιών μηνός Μαρτίου για τα συγκεκριμένα υλικά, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου.
Ο Οργανισμός σημειώνει πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται στη νέα διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις υποβολές των φαρμακείων, ενώ τα θέματα που προέκυψαν κατά την πρώτη λειτουργική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας, αντιμετωπίζονται.
Επίσης εξηγεί, ότι σημαντική εμπλοκή στην επιτάχυνση της διαδικασίας σημειώνεται λόγω της καθυστέρησης μέρους των παρόχων να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους (πχ ασφαλιστική- φορολογική ενημερότητα). Για τον λόγο αυτόν ζητείται η συνδρομή τους και άμεσα να προσκομίσουν τα απαιτούμενα παραστατικά και δικαιολογητικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com