Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Συνέχεια στην κόντρα για την τοποθέτηση Στ. Παππά στον ΟΑΣΘ

Την κόντρα η οποία ξέσπασε την Τετάρτη, με αφορμή την τοποθέτηση στην προεδρία του δ.σ. του ΟΑΣΘ του Στέλιου Παππά, συντηρούν για δεύτερη μέρα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.


Μαξίμου: Αήθης και συκοφαντική η επίθεση της Ν.Δ. στον Στ. Παππά
Αήθη και συκοφαντική χαρακτήρισε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά «του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της».
Σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε πως μία παράταξη «η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό».
Το Μαξίμου αναφέρθηκε επίσης στην «πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα» του Στέλιου Παππά καθώς και σε «μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα», σημειώνοντας πως ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ διετέλεσε πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου «με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις».
Όπως ξεκαθάρισε το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παππάς «αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή».
«Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η 'κόπρος του Αυγεία' που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε το Μαξίμου.
Ν.Δ.: Τα βιογραφικά Παππά και Αργυρόπουλου τα καλύτερα… για το δ.σ. του ΟΑΣΘ
Σε ανακοίνωση – απάντηση προς το Μέγαρο Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία τόνισε πως «είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ των εκατοντάδων βιογραφικών που υπεβλήθησαν για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, αυτό του κ. Παππά ήταν το καλύτερο…».
«Κατά σύμπτωση βέβαια ο κ. Παππάς είναι πατέρας του υπουργού και στενού φίλου του Πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παππά», πρόσθεσε η Ν.Δ.
Σε υστερόγραφο στην ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμανε: «Φανταζόμαστε ότι η επιλογή του κ. Ντίμη Αργυρόπουλου στο δ.σ. του ΟΑΣΘ έγινε για να επιβραβευθεί το δημοκρατικό του ήθος. Και αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε την προτροπή του σε επίδοξους τρομοκράτες να “φυτέψουν” μια σφαίρα στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα!».
ΣΥΡΙΖΑ: Ανέκδοτο να μιλάει για οικογενειοκρατία η Ν.Δ.
«Αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο να μιλάει για οικογενειοκρατία η Ν.Δ. της οικογένειας Μητσοτάκη», ανέφερε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στην προεδρία του δ.σ. του ΟΑΣΘ.
Όπως τόνισε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της, με τον ορισμό της διοίκησης του νέου συγκοινωνιακού φορέα της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η προσπάθεια εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
«Οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων που έχουν βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς παρανομίας, διαπλοκής, σκανδάλων, κακοδιαχείρισης του ιδιωτικού πλην κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ, που συντηρήθηκε επί 6 δεκαετίες, όσο διαμαρτύρονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται, απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως συμπλήρωσε, «η υπαγωγή υπό δημόσιο έλεγχο του ΟΑΣΘ είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα δημόσιων συγκοινωνιών για τη Θεσσαλονίκη, προς όφελος των ανέργων, των ΑμΕΑ, όλων των πολιτών,  που όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνταν, για  να πλουτίζουν διάφοροι "ημέτεροι"».
«Όσο για τον ορισμό του Στέλιου Παππά, πρώην προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, στη θέση του προέδρου του υπό εκκαθάριση Οργανισμού, είναι φανερό ότι ο πανικός τους για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Άλλωστε, αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο να μιλάει για οικογενειοκρατία η Ν.Δ. της οικογένειας Μητσοτάκη, με τη γνωστή στο πανελλήνιο ιστορία νεποτισμού και αξιοποίησης του δημόσιου και τραπεζικού χρήματος, που ξεκινά από τον προηγούμενο αιώνα», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπεραμύνεται ο Χρ. Σπίρτζης της επιλογής Στ. Παππά για τον ΟΑΣΘ
Της απόφασης για την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στην προεδρία του δ.σ. του ΟΑΣΘ υπεραμύνθηκε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρόκειται για κεντρικό στέλεχος με βαθιά γνώση των οικονομικών, σημειώνοντας ότι διετέλεσε πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Ερωτηθείς για τη συγγενική σχέση του Στέλιου Παππά με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά (είναι πατέρας του υπουργού), ο κ. Σπίρτζης στάθηκε στην παλαιά πολιτική διαδρομή του Στ. Παππά και στο ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι το νέο δ.σ. του Οργανισμού δεν είναι μονοκομματικό και πως συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, στελέχη της Τ.Α. κ.ά.
Τέλος, παρατήρησε ότι καταλαβαίνει την αγωνία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το ότι για άλλη μια φορά πέφτει «λάσπη» στην κυβέρνηση.
Στ. Παππάς: Σημαντική ευθύνη η διοίκηση του ΟΑΣΘ
«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες», ήταν η πρώτη δήλωση του Στέλιου Παππά, ως νέου προέδρου του ΟΑΣΘ.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης, διαμήνυσε ότι «η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία».
Σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά».
«Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά» έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος στις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, πατέρα του Νίκου Παππά, στην προεδρία του ΟΑΣΘ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης την Τετάρτη, με τη Ν.Δ. να κάνει λόγο για «καθεστώς οικογενειοκρατίας».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com