Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Κόντρα για την τοποθέτηση Στ. Παππά στον ΟΑΣΘ

Πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η τοποθέτηση του οικονομολόγου Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στη θέση του προέδρου της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
Την τοποθέτηση του Στ. Παππά ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.


Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά».
Ν.Δ.: Προφανώς έγινε πρόεδρος του ΟΑΣΘ κατόπιν κλήρωσης του Χρ. Σπίρτζη
Η τοποθέτηση του Στ. Παππά στη θέση του προέδρου της διοίκησης του ΟΑΣΘ προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!», ανέφερε σε σχόλιό της η Ν.Δ.
Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο διορισμός του Στέλιου Παππά, πατέρα του Νίκου Παππά, δείχνει ότι δεν πίστευαν ποτέ σε τίποτε απ´ ό,τι έλεγαν και εδώ δεν φταίει ο Σόιμπλε».
Με μια επικριτική ανάρτηση στο διαδίκτυο σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ. «Με αφορμή την τοποθέτηση του πατέρα του αποτυχημένου υπουργού - καναλάρχη Νίκου Παππά, Στέλιου, στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ - αφού πρώτα τον κρατικοποίησαν - ανέσυρα ένα tweet του Α. Τσίπρα! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Λαζαρίδης.
Στην ανάρτησή του επισύναψε το σχετικό tweet του Πρωθυπουργού στις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο οποίο ο κ. Τσίπρας έγραφε τα εξής: «Έχουν το θράσος κάποιοι να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία. Τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κράτος».
Υπ. Υποδομών: Χυδαιότητα της Ν.Δ. - Ο Στ. Παππάς θα ασκήσει τα καθήκοντά του αμισθί
Για «χυδαιότητα της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όρια», έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, αναφέροντας ότι ο Στέλιος Παππάς θα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του στον ΟΑΣΘ.
«Ας το καταλάβουν μια και καλή στη Ν.Δ., που  κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαϊδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά», σημείωσε το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή την αντίδραση της Ν.Δ. για την τοποθέτηση του πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.
Όπως τόνισε το υπουργείο Υποδομών, «ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο,  και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή».
«Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ. .και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την  απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί  χρόνια ολόκληρα, για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της Ν.Δ. και των εκλεκτών της. Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της Ν.Δ. για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της», κατέληξε το υπ. Υποδομών.
Στ. Θεοδωράκης: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς
«Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την τοποθέτηση του οικονομολόγου Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
«Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη... κλήρωση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συγχαρητήρια στον υπουργό Διαστήματος και Διαπλοκής και τον συνέταιρό του
Με μια επικριτική ανάρτηση στο Διαδίκτυο σχολίασε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.
«Συγχαρητήρια στον υπουργό... Διαστήματος και Διαπλοκής Νίκο Παππά και τον συνεταίρο του Χρήστο Σπίρτζη για το διορισμό του μπαμπά του στον ΟΑΣΘ», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com