Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΣτΕ: «Παγώνει» προσωρινά η διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία» του ΟΑΣΘ

«Παγώνει» προσωρινά η διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία» του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Β΄ Τμήμα Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).


Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο ΟΑΣΘ και τρία μέλη του παλαιού διοικητικού συμβουλίου και παράλληλα μέτοχοι του Οργανισμού.
Το Β΄ Τμήμα Διακοπών του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής ως προς την τοποθέτηση του νέου διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο έκανε δεκτό το αίτημα ως προς το σκέλος της αναστολής της διαδικασίας εκκαθάρισης, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει οι προσφεύγοντες (πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου).
«Διατάσσουμε ως προσωρινό μέτρο για την αποτελεσματική προσωρινή διαδικασία των αιτούντων να μην κινηθεί η κατά το άρθρο 25 παρ.1 του ν. 4482/2017 διαδικασία μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής» αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή.
Η αίτηση ακυρώσεως έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Υπ. Υποδομών: Δεν αναστέλλεται καμία διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ


Διευκρινίσεις ότι δεν αναστέλλεται καμία διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ παρέχει το Υπουργείο Υποδομών με αφορμή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως τονίζει το ΣτΕ, αποδέχεται τη νομιμότητα του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης με το οποίο ορίστηκε το νέο δ.σ., τέθηκε ο ΟΑΣΘ σε εκκαθάριση και ορίστηκε ο ορκωτός ελεγκτής, που είναι υπεύθυνος μαζί με τα μέλη του δ.σ. για την εκκαθάριση.
«Δικαιώνει την κυβέρνηση και το Ν.4482/2017 απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα προσωρινής διαταγής που αιτήθηκαν οι παλαιοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ,  από το ΣτΕ,  με τα οποία ζητούσαν:
 Α) Να απαγορευθεί να εγγραφεί στο ειδικό βιβλίο μετόχων του ΟΑΣΘ το Ελληνικό Δημόσιο,
Β) Να διαταχθεί η διατήρηση του διοικητικού συμβουλίου ως είχε προ του ν. 4482/2017, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Στεφανίδη,
Γ) Να αποτραπεί η απομάκρυνση του διοικητικού Συμβουλίου του κ. Στεφανίδη καθώς και των μετόχων από τη μετοχική τους ιδιότητα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com