Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο Γ. Μπουτάρης για τους "αντάρτες" της παράταξής του: Έχουν προσωπικό συμφέρον

«Προσωπικό συμφέρον» καταλογίζει στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, οι οποίοι διαφοροποιούνται το τελευταίο διάστημα από τις θέσεις της διοίκησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


«Είναι μέσα στη δουλειά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει ό,τι μπορεί για να γίνεται η ζωή μας δύσκολη. Είναι ασυγχώρητο, όμως, πως οι αποστασιοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν ό,τι κάνουν από προσωπικό συμφέρον. Κι αυτό το λέω με πλήρη συνείδηση» υποστήριξε ο δήμαρχος και αναρωτήθηκε «ποιος τους έβαλε θεματοφύλακες της δημοτικής μας ομάδας, της Πρωτοβουλίας;».
Ερωτηθείς εάν μπορούν να πέσουν οι τόνοι μέσα στη δημοτική ομάδα, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Προσωπικά ό,τι μπορούσα να κάνω για την επανασύνδεση το έχω κάνει. Όταν υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα δεν μπορώ να υποχωρήσω».
Εξάλλου, για τις 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, όπου θα συζητηθεί εκ νέου το πρόγραμμα των «52ων Δημητρίων», το οποίο δεν εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται, πως η παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, καθώς έλειπαν από την αίθουσα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Πέρα από την αρνητική ψήφο των «Εντάξει», λευκό είχαν ψηφίσει οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Θανάσης Παπαναστασίου, σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης.
«Είναι πρώτη φορά στα 52 χρόνια των «Δημητρίων» που η αντιπολίτευση καταψήφισε τον θεσμό και αυτό είναι καθαρά από αντιπολιτευτικό μένος. Τα Δημήτρια και οι προϋπολογισμοί ήταν ξεκάθαροι» σημείωσε ο δήμαρχος, ασκώντας, ωστόσο, κριτική και κατά των δημοτικών συμβούλων που απουσίαζαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια ψήφισης του θέματος.
«Αυτό ήταν μία απρονοησία και μία αδιαφορία, γιατί κανένας ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα ζητηθεί από την αντιπολίτευση ονομαστική ψηφοφορία. Η κατάσταση ήταν απαράδεκτη. Δεν ελαφρύνω, όμως, και την ευθύνη των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Κακώς έκαναν και έφυγαν» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com