Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα έβγαλε η Μ. Βρετανία

Σε αναθεώρηση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, εφιστώντας την προσοχή στους τουρίστες για ενδεχόμενες διαδηλώσεις, απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον ιό του Νείλου. Παράλληλα, γίνεται αναφορά και σε περιπτώσεις πολιτών που έχουν ελληνική ιθαγένεια, καθώς -όπως σημειώνεται- είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο στρατό.  

Η οδηγία εκδόθηκε  7 Αυγούστου και ανανεώθηκε σήμερα. 
Όπως αναφέρεται στην οδηγία, "ένας σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στην Κω στις 21 Ιουλίου 2017. Μετά το σεισμό το αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί κανονικά. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξυπηρετούνται από άλλα λιμάνια του νησιού μετά τις ζημιές που υπέστη το κύριο λιμάνι. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα” . 
Στον τομέα της υγείας η οδηγία αναφέρεται στα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου "κατά τους πιο θερμούς καλοκαιρινούς μήνες". 
Επιπλέον, όπως και στις παλιότερες ταξιωδιωτικές οδηγίες επαναλαμβάνεται ότι γίνονται συχνά απεργίες, μερικές φορές αιφνιδιαστικά, "οι οποίες είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των λιμένων) καθώς και στα οδικά δίκτυα και στα σύνορα". Ο"ι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται συχνά στο κέντρο της Αθήνας, και επίσης λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις. Θα πρέπει να αποφύγετε όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνονται από τις τοπικές αρχές ασφάλειας".
Επαναλαμβάνεται επιπρόσθετα ότι "τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα δεν αποκλείονται". 
Capital Controls 
Μεταξύ άλλων στην οδηγία γίνεται αναφορά και στην επιβολή των capital controls από τις 28 Ιουνίου του 2015 με τη σημείωση ότι υπάρχουν περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές.  Όπως αναφέρεται οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να πραγματοποιήσουν ανάληψη (με τις βρετανικές κάρτες τους) με βάση "το ανώτατο όριο που έχει θέσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως 600 ευρώ)".
Μετανάστες και πρόσφυγες 
Στην οδηγία σημειώνεται επίσης πως το 2015 και το 2016 υπήρξε μια σημαντική αύξηση των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου, της Κω και της Σάμου. "Η Βρετανική πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αναφορές για πιθανούς κινδύνους με τους οποίους μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι οι Βρετανοί υπήκοοι οι οποίοι επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com