Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Σενάρια αποκλεισμού από επιτελικές θέσεις, προαγωγές και μετατάξεις στο Δημόσιο

Σχέδιο  τριών σημείων εξετάζει  η κυβέρνηση προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
To σχέδιο αυτό προβλέπει τα ακόλουθα :

1) Τον αποκλεισμό όσων υπαλλήλων αρνηθούν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση από μελλοντικές μετατάξεις (σ.σ. μέσα από το επικείμενο κύμα "κινητικότητας" τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), από προαγωγές αλλά και από επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο.
2) Την μη λήψη πειθαρχικών μέτρων ενάντια σε όσους δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση
3) Την άρνηση για μία νέα παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης
Υπενθυμίζεται πως χθες έληξε η τελευταία προθεσμία που είχε δώσει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.
Ωστόσο, το 70% έως 80% των υπαλλήλων δεν συμμετείχε, λόγω της αποχής που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς αντιτάσσεται στο σχετικό νόμο.
Βασικός λόγος των αντιδράσεων των δημοσίων υπαλλήλων είναι το γεγονός ότι ο νόμος για την αξιολόγηση προβλέπει πτώση μισθολογικού κλιμακίου για όποιον υπάλληλο υποβιβαστεί βαθμολογικά δύο φορές έπειτα από αξιολόγηση. 
Η πτώση αυτή ισοδυναμεί με μείωση του βασικού μισθού, γεγονός που δεν είναι αποδεκτό από τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί προαπαιτούμενο της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής από τους θεσμούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com