Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Παρατείνεται η δυνατότητα εξαγοράς δασικών εκτάσεων

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την παράταση -κατά ένα έτος, έως τις 8 Αυγούστου του 2018- της δυνατότητας εξαγοράς εκτάσεων δασικού χαρακτήρα που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση πριν την 11η Ιουνίου 1975. 


«Η διάταξη αυτή μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί εν όψει της κύρωσης των δασικών χαρτών της χώρας» σχολιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης.
Η σχετική προθεσμία έληγε κανονικά χθες και έδινε τριετή εφαρμογή στη ρύθμιση, με περιθώριο παράτασης για ένα χρόνο.
Την ίδια ώρα, για τις περιοχές με αναρτημένο δασικό χάρτη, παρέχεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου του 2017, η δυνατότητα εξαγοράς της έκτασης, εφόσον αυτή έχει χαρακτηριστεί ως ΔΑ ή ΧΑ και η εκχέρσωσή της για γεωργική καλλιέργεια έχει γίνει πριν 11η Ιουνίου 1975.
Αποτέλεσμα της δημοσίευσης της παραπάνω υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας εξαγορών αυτών των εκτάσεων.
Αντίστοιχη ρύθμιση υπάρχει σε ισχύ και για την αλλαγή χρήσης εκτάσεων που εκχερσώθηκαν από το 1975 έως το 2007, όπου και παραχωρείται η έγκριση επέμβασης από τη Δασική Υπηρεσία.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, το αρμόδιο υπουργείο διευκρινίζει ότι έχουν μειωθεί τα κόστη εξαγοράς ή αλλαγής χρήσης, δεν απαιτείται υποβολή αντίρρησης και μπορεί να αξιοποιηθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com