Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Die Welt: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το Brexit

Μια... "νέα" ευκαιρία για να προωθηθεί με αξιώσεις το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα φωτίζει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt με εκτενές δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σύμφωνα με αυτό, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το Brexit. Όπως επισημαίνει η Γερμανική εφημερίδα, οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι χωρίς την έγκρισή τους, μπορεί μεν η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, η οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με την ΕΕ θα μπορέσει να ισχύσει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων. 
Η Die Welt αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, το Brexit, θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε εθνικό κοινοβούλιο στην ΕΕ, επομένως και του Ελληνικού. 
Το δημοσίευμα επισημαίνει και σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Δράσης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα Αλέξη Μανθεάκη ενώ επισημαίνει τις απόψεις που έχει αναπτύξει δημόσια ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόρτζ Κλούνει από το 2014 για την ανάγκη να επιστρέψουν τα μάρμαρα στην Αθήνα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com