Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρώι της Τετάρτης, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία του Ταμείου των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).


Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης διαπιστώνει ότι «έχει εξαντληθεί κάθε όριο στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ».
«Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών, σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων», συμπληρώνει.
Η Ένωση Συντακτών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία των δημοσιογράφων και ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση «στο αδιέξοδο, εντός του πλαισίου των ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί στις επαφές της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τις εργοδοτικές ενώσεις».
«Οι χιλιάδες συνάδελφοί μας δικαιούνται φάρμακο, περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ. Δεν τα παραχωρούμε, δεν υποχωρούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το "τζάμπα" τέλειωσε», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com